Tenis

Mike bez Boba

Ivor Krapac • utorak, 16.09.2008.
Mike bez Boba
Foto: EPA

Najbolji američki i svjetski par je tri dana uoči početka susreta sa Španjolcima u polufinalu Svjetske skupine Davis Cupa ostao prepolovljen. Mike Bryan je zdrav i spreman za izazov u Madridu, no brata blizanca Boba neće biti na terenu...

Nakon što je James Blake otpao zbog umora nakon napornog ljeta, američki izbornik Patrick McEnroe se uoči ogleda sa Španjolcima suočio s još jednim problemom. Na crvenoj zemlji madridske Plaze de Toros neće biti ni Boba Bryana, kojeg muči ozljeda ramena.

30-godišnji Amerikanac, ljevoruki dio bratskog para s dešnjakom Mikeom, bori se s boli u ramenu još od pripreme za US Open, na kojem su Bryani uzeli naslov, a nastup pod injekcijama na putu do pobjede na newyorškom Grand Slam turniru samo je pogoršao ozljedu. Ukoliko ne želi prijevremeno okončati sezonu, jedini lijek je odmor.

Reprezentacija SAD-a, koja je ionako bila u poziciji autsajdera protiv domaćina predvođenih Rafaelom Nadalom i Davidom Ferrerom, sada je u još težem položaju. Mardy Fish, koji je nominalno zamijenio Boba Bryana u sastavu, koristit će kao opcija u singlu, no u paru bolje opcije od blizanaca nema, a pitanje je što će Mike u subotnjem meču moći napraviti bez svog brata.

Podsjetimo, uz Mikea Bryana i Mardyja Fisha, u madridskom su ogledu u sastavu branitelja naslova i Andy Roddick i Sam Querrey, pozvan kao zamjena za Jamesa Blakea.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisDavis Cup/Fed Cup
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!