Tenis

Na Brazilce bez Čilića

Ivor Krapac • utorak, 16.09.2008.
Na Brazilce bez Čilića
Foto: Sandro Donda

Hrvatska Davis Cup reprezentacija očito ne može doživjeti godinu da je ne zahvati barem jedan problem s ozljedom ili bolešću. U travanjskom susretu Euroafričke zone protiv Talijana Goran Prpić je na raspolaganju imao najjače adute, no ovog vikenda protiv Brazilaca to neće biti slučaj...

Vijest koju je prvi donio Večernji list se, nažalost, pokazala točnom - susret Hrvatske i Brazila u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu, ovog vikenda u Zadru, proći će bez Marina Čilića. Nedavni pobjednik New Havena, koji trenutno na 22. mjestu Entry liste uživa u renkingu karijere, neće moći zaigrati protiv Brazilaca zbog upale živca na licu zbog koje će pauzirati tjedan dana.

"Marin je podvrgnut magnetskoj rezonanci mozga. Radi se o parezi lijevog ličnog živca lica, koja u slučaju bilo kakve fizičke aktivnosti može prijeći u paralizu. Razlog može biti upala zbog izloženosti vjetru, ali se može raditi i o virusnoj upali. Nakon konzultacije s ORL specijalistom i neurologom izričito se zahtijeva mirovanje, bez fizičkih aktivnosti i bilo kakvih treninga sljedećih šest do sedam dana. Marin je podvrgnut konzervativnoj terapiji (lijekovi protiv edema živca, B vitamin i antivirusnoj terapiji), te procedurama fizikalne medicine (osobito gimnastika lica i mehanička zaštita oka te protuupalne kapi)", pojasnio je dr. Srđan Matijašević, liječnik reprezentacije, nakon pretraga obavljenih u Zadru.

Čiliću nije preostalo ništa drugo nego razočaranje zbog nevolje koja ga je snašla: "Prvi simptomi su se pojavili u ponedjeljak kad mi je počelo suziti oko. Kako se u utorak ujutro ništa nije promijenilo, a imao sam teškoće s vidom, s liječnikom reprezentacije dr. Matijaševićem otišao sam na specijalistički pregled. Liječnik mi je rekao da bi se u skučaju većeg fizičkog napora živac mogao upaliti do korijena, što bi stvorilo mnogo veće probleme, čak i paralizu lica."

Serija hrvatskih nesreća, tako, ide dalje. Počelo je 2006. u četvrtfinalu Svjetske skupine protiv Argentine, kad je zbog ozljede otpao Mario Ančić, nastavilo se lani u prvom kolu u Njemačkoj, kad je Ančić igrao s tada još neotkrivenim simptomima mononukleoze, a potom i kasnije iste sezone u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu protiv Britanaca, uz izostanke Ančića (rame) i bolesnog Ivana Ljubičića (bubrežni kamenci). Ako se išta može reći o aktualnom izborničkom mandatu Gorana Prpića, započetom prošle godine, sreće definitivno nije imao.

Dobra vijest je što su protiv Brazila barem na raspolaganju Ančić i Ivo Karlović, pa se neće ponoviti situacija slična lanjskoj protiv Britanaca u Wimbledonu, kad je Hrvatska bez Ančića, Karlovića i Ljubičića praktički bila bez većih šansi. Vrijedi triput kucnuti u drvo da Ančić i Karlović ostanu zdravi...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!