Tenis

"Šteta što Čilić neće igrati"

Sanja Čalić • srijeda, 17.09.2008.
"Šteta što Čilić neće igrati"
Foto: Kristijan Komarica

Uoči Davis Cup dvoboja u Zadru predstojećeg vikenda i reprezentacija Brazila podijelila je svoja razmišljanja o vrlo značajnom susretu, naglašavajući da Hrvati nose ulogu favorita...

Brazilci su u Zadar pristigli prije nekoliko dana, a osim manjih problema koje su imali s izgubljenom prtljagom, svi su se složili da su uvjeti u dvorani i sama organizacija vrlo dobri. Izbornik Francisco Costa za dvoboj protiv Hrvatske okupio je respektabilnu momčad koju predvodi njihov prvi reket Thomaz Bellucci. Izgledno je da će uz Bellucija u pojedinačnim mečevima nastupiti Thiago Alves, dok svoju najveću priliku protiv Hrvata Brazilci vide u svom izvrsnom paru Andre Sa - Marcelo Melo.

Francisco Costa istaknuo je kako se njegovi izabranici jako dobro pripremaju za dvoboj protiv Hrvatske: "Svi nas tretiraju jako dobro, organizacija je vrlo dobra, a teren je baš onakav kakvog smo i očekivali – brz, ali se na njemu može igrati. Naša momčad se dobro priprema i očekujemo dobre mečeve za vikend."

Vijest da Marin Čilić neće biti u mogućnosti zaigrati protiv Brazila zatekla je brazilske reprezentativce i izbornika Costu koji smatra da će to biti veliki hendikep Hrvatskoj: "On je jako dobar igrač, pokazao je mnogo u zadnje vrijeme i zasigurno će mnogo nedostajati hrvatskoj reprezentaciji. Šteta što neće igrati, očekivali smo ga i u pojedinačnim mečevima i u parovima."

Svjestan je brazilski izbornik da je naša reprezentacija favorit u ovom susretu i da će njegova momčad morati dati svoj maksimum u svakom meču: "Hrvatska je vrlo jak protivnik, osvojili su Davis Cup 2005. godine, stoga očekujemo sve poteškoće koje i inače imamo kad igramo s vrlo jakim protivnicima. Svi su igrači vrlo dobri, očekivali smo Ančića i Čilića u parovima, sad moramo vidjeti protiv koga ćemo igrati."

Najbolje rangirani igrač Brazila Thomaz Bellucci složio se da ih protiv Hrvatske ne čeka nimalo lak posao: "Svi u momčadi treniraju vrlo dobro i očekujem vrlo teške mečeve za vikend", dok je Thiago Alves istaknuo da je velika prednost naše reprezentacije što će igrati na domaćem terenu: "Hrvatska ima prednost igranja kod kuće, imala je mogućnost odabira podloge."

Zadrom je oduševljen i Andre Sa koji je kao obožavatelj košarke došao na pravo mjesto, u grad gdje se o košarci bruji na svakom uglu, što je i sam primijetio. Priliku brazilske momčadi Sa također vidi u igri parova: "Mislim da bi igra u parovima mogla biti vrlo važan bod za našu momčad, naravno da su oni favoriti i igraju kod kuće, i svaki će bod biti vrlo težak. Osjećamo se dobro, došli smo s mnogo samopouzdanja, igrali smo mnogo mečeva, ali znamo kako će teško biti protiv njih, tko god bude igrao parove, zato moramo odigrati najbolje što možemo da pobijedimo."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!