Tenis

Argentina samouvjerena dočekuje Rusiju

Antonija Pavlić • četvrtak, 18.09.2008.
Argentina samouvjerena dočekuje Rusiju
Foto: EPA

Tenisači Argentine s iščekivanjem očekuju dvoboj polufinala Davis cupa protiv Rusije na Parque Roca stadionu i vjeruju u finale koje će, ukoliko se plasiraju, odigrati na svom terenu.

"Momci su u potpunosti predani ovom turniru", rekao je izbornik Gaučosa Alberto Mancini u razgovoru za TyC Sports. "Vodi ih želja za igranjem još jednog finala, ovog puta na domaćem terenu. Puni su motivacije. Uostalom vidjet ćete na terenu."

Argentina kod kuće nije izgubila u 12 susreta kroz 10 godina i taj im je rekord ovog tjedna nametnuo ulogu favorita protiv dobrih Rusa. "Na svom terenu igramo vrlo dobro. Publika je odlična, vodi nas k uspjehu i zato uvijek želimo odigrati najbolje što možemo", rekao je njihov prvi reket svih vremena Guillermo Vilas.

Izbornik Mancini je za mečeve prvog dana odabrao Davida Nalbandiana i Juana Martina Del Potra, koji će na rasprodanom stadionu od 14.000 sjedećih mjesta prve bodove vjerojatno tražiti protiv 6. igrača svijeta Nikolaja Davidenka i 20. Igora Andrejeva. Ruski izbornik Šamil Tarpišev, naime, konačne karte nije htio otkriti prije ždrijeba.

Nalbandian se vratio u ritam treninga nakon ozljede i operacije ramena koju je zadobio u Wimbledonu te je nastupio na Olimpijskim igrama u Pekingu i US Openu, na oba je turnira stigao do trećeg kola. Del Potro će protiv Igora Andrejeva prvi put u Davis cupu zaigrati kod kuće, a također i prvi put nakon nevjerojatnog ljeta u kojem je osvojio četiri respektabilna turnira, napravio niz od 23 pobjede za redom prije no što je eliminiran u četvrtfinalu US Opena, te sa 81. mjesta na ATP ljestvici stigao do 13!

"Juan Martin je jako napredovao i igra na visokom nivou. Njegova igra motivira i ostale reprezentativce. Što se tiče protivnika, Davidenko je konstantno veoma opasan, Andrejev vrlo dobar na zemlji, zahvaljujući godinama života u Španjolskoj. No Andrejev isto tako oscilira u igri i tu čekamo svoju priliku", rekao je Mancini.

"Argentina ima jako dobru ekipu. Del Potro igra u velikoj formi, Nalbandian je svjetska elita. Bit će teško i neizvjesno", mišljenja je Andrejev. Argentina će u tom susretu osim nastavka tradicije nepobjedivosti na domaćem terenu tražiti i smanjenje ukupnog skora u međusobnim susretima na 3:2 te osvetu zbog poraza u finalu DC-a 2006. u Moskvi. Potvrdio je tu veliku želju i Nalbandian koji je tada pobijedio Davidenka i izborio peti meč koji je dobio Marat Safin.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisDavis Cup/Fed Cup
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!