Tenis

Fish umjesto B. Bryana

Antonija Pavlić • četvrtak, 18.09.2008.
Fish umjesto B. Bryana
Foto: EPA

Ozlijeđenog Boba Bryana u američkoj će reprezentaciji za susret sa Španjolskom zamijeniti 16. igrač ATP liste, Mardy Fish.

Nakon Jamesa Blakea koji je nastup protiv Španjolske otkazao zbog umora, svoje je prisutsvo u polufinalu otkazao i Bob Bryan. Brat blizanac Mikea ozlijedio je lijevo rame te se trenutno nalazi na rehabilitaciji u domovini. Blakea je još prije zamijenio 39. igrač svijeta, Sam Querrey.

"Nisam trebao nastupiti na US Openu, samo sam pogoršao ozljedu", rekao je razočarani Bryan. "Znao sam da ako želim igrati ostatak sezone moram stopirati s turnirima. Sada čak ne mogu ni puknuti lopticu."

Ovo će biti prvi put u 16 Davis Cup susreta da braća Bryan neće nastupiti zajedno u igri parova. Bryani su bili važna karika u prošlogodišnjem osvajanju ovog natjecanja, sa ukupnim skorom od 14 pobjeda i 2 poraza od debija 2003. godine.

Tenis u areni za bikove

Meč počinje u petak, kada će se odigrati dva susreta u singlu. U subotu slijedi nastavak sa ogledom parova dok će u nedjelju svoje mečeve singla odraditi i drugi reketi reprezentacija. Susret će biti odigran u Areni za borbu bikova u Las Ventasu pred 21 tisućom gledatelja.

"Jako je želio biti ovdje, ali stanje s ozljedom je sve gore", rekao je za DC službenu stranicu njegov brat Mike. Inače, Roddick, Blake i braća Bryan su bili sudionici svakog DC meča od 2005. i to vrlo uspješno. Sada je dream-team dosta opustošen. Ostali su samo Roddick kao prvi reket te Mike Bryan koji će u paru vrlo vjerojatno nastupiti s Mardyjem Fishem.

Fish je jučer na zemljanoj podlozi trenirao s Mikeom Bryanom i najizgledniji je kandidat za zamjenu Boba u meču parova. "Ne morate dugo igrati s nekim da bi se osjećali dobro", rekao je M. Bryan nakon jutarnjeg treninga. Fish u DC ogledima ima skor od 4 pobjede i 4 poraza u singlu, te po jedan poraz i pobjedu u dublu. U svom je posljednjem nastupu za reprezentaciju, u finalu DC-a u Sevilli protiv Španjolske, dobio pa potom i izgubio jedan meč u singlu.

"Zdravlje nas je već svladalo, no ovdje smo i možemo pobijediti", rekao je izbornik reprezentacije Patrick McEnroe. "Bit će to težak meč, a mi ćemo imati i motiv više. Igrat ćemo puni entuzijazma, željni pokazati da se nismo predali prije početka."

Španjolski izbornik Emilio Sanchez Vicario rekao je kako je plus za španjolsku momčad što će u parovima umjesto B. Bryana nastupiti Mardy Fish no ističe kako i Fish "zna igrati". "Kada igrate protiv para kao što su braća Bryan koji se vrlo dobro poznaju i nadopunjavaju, jako vam je teško igrati. No ni protiv Fisha nam neće biti lako. Došao je do četvrtfinala Australian i US Opena i posjeduje veliki talent iako parove često ne igra u konstantnoj formi."

McEnroe je prokomentirao i Arenu u kojoj će se odigrati susret. "Arena zasigurno nije mjesto gdje bi se održavali teniski mečevi no mislim da će navijači napraviti sjajnu atmosferu. Tereni su sve bolji i siguran sam da će do petka sve biti kako bi trebalo biti." McEnroe je istaknuo problem privikavanja na drugu vremensku zonu zbog koje su reprezentativci SAD-a u Španjolsku doputovali ranije. "Privikavanje na vremensku zonu je nešto što jako utječe na igru. Osjećamo se dobro i mislim da će u svezi toga sve biti u redu. Odigrat ćemo najbolje što znamo pa ćemo vidjeti što će biti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisDavis Cup/Fed Cup
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!