Tenis

Vratiti se tamo gdje spadamo

Ivor Krapac • četvrtak, 18.09.2008.
Vratiti se tamo gdje spadamo
Foto: Kristijan Komarica

Želja hrvatske reprezentacije za ekspresnim povratkom u Svjetsku skupinu Davis Cupa u naredna će tri dana biti na novom ispitu. Nakon travnja i dubrovačke pobjede nad Talijanima, u Zadru su na redu Brazilci i velika prilika da se Hrvatska ponovno nađe gdje po kvaliteti i zaslužuje biti...

Početkom tjedna bi prikladan naslov ovakvog teksta bio "Ništa osim pobjede", nakon što smo ostali bez Marina Čilića i Brazilci se mogu nadati svojoj većoj šansi, ali Hrvatska se ipak nema čega plašiti uoči petka, subote i nedjelje. Ivo Karlović i Mario Ančić su dovoljno dobri da donesu potrebna tri boda i vrate momčad koju vodi Goran Prpić među 16 najboljih reprezentacija svijeta, u društvo od kojeg smo se oprostili lanjskim gostujućim porazom od Britanaca.

Nije idealno, ali posljednjih godina nismo ni navikli da bude. Ozljede i bolesti već su uobičajena stvar u hrvatskom taboru, a od kukanja nema koristi - Prpić i njegovi izabranici znaju da je ovo prilika koja se ne smije propustiti kad nas je već ždrijeb počastio domaćim susretom s reprezentacijom kojoj ne odgovara dvoranska brza podloga kakvu smo odabrali.

Protiv Talijana je bilo "čupavo", odluka je pala tek u zadnjem meču susreta Ančićevom uvjerljivom pobjedom nad Simoneom Bolellijem, dok bi ovog vikenda, ukoliko Karlo i Mario odigraju kako znaju, posao trebao biti nešto lakši. Brazilci imaju svoju računicu, prvenstveno u paru u kojem je realno očekivati pobjedu dvojca Melo/Sa, dok je sve ostalo na papiru na hrvatskoj strani. Računajući i atmosferu na tribinama, koja bi, s obzirom da prodaja ulaznica ide jako dobro, trebala biti dodatni vjetar u leđa.

Gledajući po međusobnim susretima, Karlović i Ančić neće puno znati o suparnicima koji će ih čekati s druge strane mreže. Jedini dosadašnji ogled hrvatskih i brazilskih aduta u singlu bio je onaj Karla i ljevorukog Belluccija potkraj srpnja u prvom kolu Cincinnatija, u kojem je prvi hrvatski reket slavio sa 6:3 i 6:4.

Istina je, 20-godišnji Bellucci je ove godine renkingom napredovao više od 100 mjesta, skočivši sa 183. pozicije Entry liste početkom sezone na sadašnje 78. mjesto na svijetu. Istina je i da je Thiago Alves nedavno bio dobar na US Openu, uz prolazak kvalifikacija i pad u drugom kolu nakon solidnog nastupa protiv Rogera Federera, istina je da gosti nisu bezazleni, lopta je okrugla, u sportu je sve moguće...

Ipak, kad se sve sabere, bilo što drugo osim hrvatske pobjede bilo veliko, neugodno iznenađenje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!