Nogomet

"Morat ćemo napraviti više"

Tomislav Pacak • četvrtak, 18.09.2008.
"Morat ćemo napraviti više"
Foto: Davor Sajko

Iako je njegova momčad u Zagrebu izborila remi, gostujući trener Vitezslav Lavička nije bio oduševljen prezentacijom svoje momčadi...

Lavička se nije skrivao od činjenice da je Sparta odigrala dosta defanzivnu utakmicu: "Mislim da rezultat 0:0 ostavlja nadu za prolaz za obje ekipe. Ovo je bila provjera naše obrane, ali očekivali smo da ćemo više učiniti prema naprijed. Odigrali smo dosta defanzivnu utakmicu."

Priznao je gostujući trener da je očekivao više prilika: "Očekivali smo da će Sklepička imati više upotrebljivih lopti, ali to nije bilo tako i zato smo imali puno manje šanse nego što smo očekivali. Naša krila, koja su trebala davati upotrebljive lopte, nisu odradila dobar posao, ali treba reći da je Dinamo bio vrlo čvrst po bokovima."

Češke novinare je zanimalo je li Sparta mogla bolje: "Rezultat 0:0 znači da nismo primili gol i da imamo šanse u uzvratu. Ponavljam još jednom, sve je otvoreno za obje ekipe. Bilo je nekoliko teških trenutaka kada smo se teško oduprijeli, ali smo uspjeli.

Igra Modrih bila je u skladu s očekivanjima: "Dinamo nas nije iznenadio ni igrom ni sastavom. Bili smo svjesni da imaju dobre pojedince u napadu, znali smo da im je kombinatorika jaka strana i ničime nas nije iznenadilo."

Za kraj, češki trener priznao je da će Sparta morati učiniti više kod kuće: "U Pragu ćemo uzeti u obzir da smo odigrali 0:0 i da za prolaz moramo napraviti više.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!