Nogomet

"Ne mogu biti zadovoljan"

Tomislav Pacak • četvrtak, 18.09.2008.
"Ne mogu biti zadovoljan"
Foto: Davor Sajko

Branko Ivanković stigao je na presicu poslije dvoboja Dinama i Sparte (0:0) s različitim osjećajima - zadovoljstvo dobrom igrom umanjeno je rezultatom koji je mogao (i trebao) biti bolji...

Remi bez golova obje momčadi ostavlja u igri za prolaz u Ligu Uefe, no Ivanković ipak žali za pobjedom: "Žalim što nismo pobijedili jer smo bili bolji od Sparte. Bila je to prava europska utakmica. Mi smo sve napravili, ne mogu ništa zamjeriti svojim igračima. Bili smo jedinstveni, stvorili smo dosta gužvi, poluprilika pored bloka koji je bilo teško probiti."

Ipak, očito je da Dinamo ima što tražiti u gostima za dva tjedna: "Očekivali smo takvu, discipliniranu Spartu i znali smo da je potrebno dosta strpljenja kako bi se to probilo. Šteta što nismo zabili gol, igra bi dobila više na dinamici i atraktivnosti. Veseli me što nismo primili gol, idemo u Prag s aktivnim rezultatom i imamo u najmanju ruku jednake šanse kao Sparta."

Vezane vijesti

Defanzivna igra Čeha nije iznenadila Profesora: "Očekivali smo tako zatvorenu Spartu. Oni igraju disciplinirano, ne srljaju, ni kod kuće, očito je da tako igraju. Izuzetno su opasni u kontri i polukontri i čestitam svojim igračima da su tu bili koncentrirani. Osim jedne poluprilike, nisu imali niti jednu šansu."

Češke novinare je zanimalo je li Ivanković - zadovoljan? "Ne mogu biti zadovoljan kad nismo pobijedili. Ali i ovo je rezultat koji nam daje nadu za uzvrat u Pragu."

Nastavilo se pitanjem - hoće li Dinamo što promijeniti u Pragu, na što je Ivanković nasmijao prisutne konstatacijom da "hoće - pokušat će zabiti gol".

Duge lopte i preskakanje igre nisu bio dio plana, ali Ivanković priznaje da je Dinamo povremeno tako igrao: "Naravno da nije dio taktičkog plana da preskačemo igru, ali ponekad tako morate doma igrati, posebno kada ponestane svježine u sredini. Jasno, u završnici smo morali tako igrati jer smo igrali s tri napadača, i tu smo stvorili neke gužve, ali nismo zabili pogodak."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!