Automoto

Valjan trijumfalno u Poljskoj

Sportnet • nedjelja, 21.09.2008.
Valjan trijumfalno u Poljskoj

Šlag na kraju sezone. Game, set, match. Pole position, pobjeda i najbrži krug. Loris Valjan je u Poljskoj na stazi Poznan pobijedio u klasi Supersport...

Na samom startu utrke Loris je odlučio vidjeti s čime raspolaže konkurencija te je pustio ruskog vozača Sergeja Krapukhina ispred sebe. Konstatno brzim krugovima, Loris je vidio da gubi vrijeme iza nešto sporijeg vozača te se odlučio prijeći ga u 8. krugu utrke.

S obzirom na vrlo brzi tempo utrke, Loris zbog lagane kišice u 10. krugu proklizava u prvom zavoju te gubi prvu poziciju, ali to je trajalo samo jedan krug pa u 11. Loris ponovno prelazi u vodstvo. Zbog teškog pada slovačkog vozača Tomasa Svitoka u 13. krugu, utrka je prekinuta četiri kruga prije predviđenog 17. kruga.

Originalno se utrka trebala voziti 18 krugova, ali je jedan krug oduzet zbog nesreće domaćeg vozača Mateusza Korobacza u krugu za zagrijavanje. Ovom pobjedom Loris je upotpunio tris svih stepenica pobjedničkog postolja klase SUPERSPORT za Prvenstvo Europe.

Novih 25 bodova Lorisa pozicionira kao drugog u ukupnom poretku prije finalne utrke na španjolskoj stazi Albacete 12. listopada 2008. Prema neslužbenim informacijama na toj utrci će sudjelovati doslovno najbolji od najbolji jer će nastupiti i neki vozači iz svjetskog prvenstva.

REZULTAT UTRKE: 1. Loris Valjan HR Yamaha
2. Sergej Krapukhin RUS Yamaha +5,970
3. Mattia Roncoroni IT Yamaha +24,046

UKUPNI POREDAK EUROPSKOG KUPA: 1. PASCOTA Ionel Petru 79
2. VALJAN Loris 71
3. RONCORONI Mattia 64

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!