Tenis

"Bit će to vrhunski događaj"

Ivor Krapac • utorak, 23.09.2008.
"Bit će to vrhunski događaj"
Foto: Sandro Donda

Hrvatska reprezentacija nema razloga za nezadovoljstvo ždrijebom koji nam je odredio startnog suparnika u prvom kolu Svjetske skupine Davis Cupa u idućoj sezoni. Najvažnija stvar - igra se kod kuće, a prolaz će se tražiti protiv gostiju iz Čilea...

Izbornik Goran Prpić kazao je da je relativno zadovoljan ishodom madridskog izvlačenja, koje nam je za 6. - 8. ožujka iduće godine namijenilo Čileance u Hrvatskoj: "Moglo je biti bolje, ali i gore. Odluku o tome na kojoj će se podlozi igrati donijet ćemo nakon razgovora s igračima. Recimo da zemlja nije opcija, a moguće je da ćemo se odlučiti za istu podlogu na kojoj se igralo u Zadru s Brazilom."

Iako je Fernando Gonzalez, prvi čileanski reket, dovoljno kvalitetan da se snađe na bilo čemu, što brža podloga je sasvim logična, i zbog prednosti koju daje kvalitetnim hrvatskim serverima, ali i zbog ostatka gostujućeg sastava.

Mario Ančić smatra da je startni protivnik jedan od tri najzahtjevnija koje smo mogli izvući: "Uz Švicarsku i Srbiju, ovo je možda bio i najjači suparnik kojeg smo mogli dobiti. I najatraktivniji. Čile je vrlo kvalitetan, ali vjerujem da smo bolji i da ćemo pobijediti. Čim igramo kod kuće to je već prednost. No, najvažniji je uvjet da budemo zdravi, da nas mimoiđu bolesti i ozljede, to je ono što je ovu generaciju dosad najviše omelo."

Marin Čilić, koji je trenutno na prisilnom odmoru i oporavku od upale živca lica, složio se da su Čileanci atraktivni i da nas idućeg ožujka u Hrvatskoj čeka spektakl: "Nije loše, a sreća je da se ne igra u Čileu. Fernando Gonzalez i Nicolas Massu su odlični igrači, dobro se zna kakve su rezultate napravili. Svjesni smo njihove, ali i naše kvalitete. U svakom slučaju, jasno je da ćemo morati igrati još bolje nego protiv Brazila. Bit će to vrhunski teniski događaj."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!