Nogomet

Može li Sisak ponovno iznenaditi?

Zoran Zdelar • srijeda, 24.09.2008.
Može li Sisak ponovno iznenaditi?
Foto: Davor Sajko

Nakon što su u utorak odigrane prve tri utakmice 1/16 finala Hrvatskog Kupa, u srijedu igra većina klubova. Rijeka gostuje u Sisku, Osijek odlazi u Dalmatinsku zagoru, Zagreb u Slavoniju...

Riječani još uvijek pamte bolan poraz iz protekle sezone kada su stradali u osmini finala Hrvatskog kupa također u Sisku, no tada im je protivnik ipak bio snažniji. Radilo se tada o Segesti, a ovog puta dvostruki osvajač Kupa ide na noge sisačkom Metalcu.

Iznenađenja ne bi smjelo biti, no to se nije očekivalo ni protekle sezone, pa Mladen Ivančić nema previše namjeru odmarati igrače, osim onih koje mora zbog ozljeda, a takvih je četvero. Davor Landeka, Tarik Cerić, Denis Ljubović i Ramon Fernandez nisu otputovali u Sisak na ovu utakmicu. U Metalcu prihvaćaju ulogu autsajderu, ali isto tako i ističu da su se nerijetko u takvim situacijama znala događati iznenađenja.

Osijek nakon osvojenog boda na Kantridi putuje u južni dio Hrvatske, točnije u Dalmatinsku zagoru, a tamo će protiv Zagore također tražiti prolaz u osminu finala. Čelnici trećeligaša ne gaje previše nada za prolaz, ali su sigurni da će gledateljima prirediti pravi spektakl, a zbog velikog je interesa postavljena i montažna tribina.

Inter nakon prilično dobre igre protiv Zagreba neće morati daleko putovati, tek u Lučko, gdje ih čekaju nogometaši istoimenog trećeligaša. Nije Lučko trenutno u najboljoj formi te su nakon dobrog starta u prvenstvu u posljednja dva kola oba puta poraženi. No, Interu unatoč tome neće biti lako s obzirom da je autsajder uvijek znatno motiviraniji.

Zagreb odlazi u Slavoniju gdje će se sastati s Grafičarom, a utakmica će se igrati u Čepinu. Luka Pavlović nema namjeru dati ovom prilikom nekom od svojih nogometaša poštedu, jer ozbiljno računa na mjesto u osmini finala, a na trenutno vrlo dobrom domaćinu je da im maksimalno oteža taj zadatak. Grafičar ima pet prvenstvenih pobjeda u nizu u svojoj 3. HNL Istok.

Jedno od trenutno najugodnijih prvoligaških iznenađenja, Cibalia, gostuje kod Suhopolja, koji ne blista u posljednje vrijeme u 2. HNL. Nadaju se u Suhopolju da će i njima stadion donijeti malo sreće, baš kao što je i Virovitici protekle sezone kada su oni dobrano namučili Dinamo. Lušić u svakom slučaju najavljuje oprezan pristup utakmici.

Hrvatski Kup 1/16 finala, 24.09.2008.:
Metalac Sisak - Rijeka 15:30h
Mladost Cernik - Varteks 15:30h
Zagora - Osijek 15:30h
Grafičar Vodovod - Zagreb 15:30h
Suhopolje - Cibalia 15:30h
Lučko - Inter 15:30h
Moslavina - Šibenik 15:30h
Vukovar 91 - Pomorac 15:30h
Konavljanin - Belišće 15:30h
Zadar - HAŠK 15:30h

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!