Ostali sportovi

Debi u profesionalnim vodama

Maja Giljanović • četvrtak, 25.09.2008.
Debi u profesionalnim vodama

Svjetski prvak u velteru lani i brončani s Olimpijskih igara u Pekingu Demetrius Andrade sljedeći mjesec će zakoračiti među profesionalce...

20-godišnji Boo Boo Andrade osvojio je naslov svjetskog prvaka prošle godine u Chicagu u kategoriji do 69 kilograma u finalu deklasiravši Nona Boonjumnonga (11-3 u drugoj rundi kad je Tajlanđanin predao zbog ozljede).

Lani je osvojio i srebro na Panameričkim igrama u Riju - izgubio baš od Brazilca Lime što mu je dalo "štofa" za žestoke proteste oko navodne sudačke protekcije domaćeg borca.

A da mora naučiti nositi se s porazima, Andrade je pokazao u Pekingu nakon neočekivanog posrtanja u četvrtfinalu protiv Južnokorejca Kima - izraziti favorit SAD-u je donio "samo" broncu, a suce je još jednom opsovao na "pasja kola".

Prva pro borba nadobudnog Amerikanca slijedi 23. listopada u saveznoj državi Washington, a ime mu se protivnika još uvijek ne zna. U svakom slučaju njegov debi je prva borba - TV zagrijavanje - za poslasticu večeri i obračun Orlanda Salida i Cristobala Cruza za IBF-ov naslov u pero-kategoriji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!