Nogomet

Advocaat se želi vratiti kući

Zoran Zdelar • subota, 27.09.2008.
Advocaat se želi vratiti kući
Foto: EPA

Zenit će u studenom najvjerojatnije ostati bez trenera nakon što ih napusti Nizozemac Dick Advocaat...

Trener Zenita, Nizozemac Dick Advocaat, počeo je razmišljati o napuštanju ruske momčadi i povratku u rodnu domovinu kako bi vrijeme mogao provoditi sa svojom obitelji, koja se nije odlučila skupa s njime preseliti.

Advocaat je svoje planove otkrio u razgovoru s ruskim premijerom Vladimirom Putinom. "Moram ozbiljno razmisliti o budućnosti, jer moji bližnji žele da se vratim kući. Nažalost, nisam mlad i moram početi provoditi više vremena uz svoju obitelj", rekao je 61-godišnji trener.

Ugovor između Advocaata i Zenita ističe u studenom ove godine, pa je rastanak vrlo realno za očekivati, pogotovo kad se uzme u obzir da je Zenit gotovo u potpunosti ispao iz utrke za naslov prvaka. Zenit nakon odigrane 21 utakmice ima tek 31 bod, što je čak 17 manje od vodećeg Kazana, koji doduše ima i jednu utakmicu odigranu više.

Zenit ove sezone nastupa i u Ligi prvaka, a u 1. je kolu unatoč vrlo dobroj igri poražen na gostovanju kod Juventusa, no vrhunac sezone definitivno im je osvajanje europskog Supercupa u dvoboju s Manchester Unitedom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!