Rukomet

Popis za Finsku i Mađarsku

Ivana Strahija • utorak, 30.09.2008.
Popis za Finsku i Mađarsku
Foto: Sebastian Govorčin

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar danas je objavio popis igrača na koje računa u kvalifikacijskim dvobojima za Europsko prvenstvo 2010, a koji se igraju krajem listopada odnosno početkom studenog. Novost su mladi igrači, koje je javnost već mnogo puta "gurala" u sastav reprezentacije, ali nisu još nikad zaigrali službenu utakmicu.

Kako piše službeni web Hrvatskog rukometnog saveza, Lino Červar za sada je popisao 28 igrača, odnosno objavio prošireni popis reprezentativaca. Osim povratnika Zrnića, Čupića, Kelentrića i Špoljarića, na popisu su se našli i mladi rukometaši, koji su rukometnu javnost u proteklome razdoblju uvjerili u svoj talent, a sada im preostaje nametnuti se i Červaru.

Radi se o Štrleku, igraču Zagreba, Gojunu, igraču Siscie, Bagariću i Pešiću, igračima Veszprema, a pozvani su i Anušić, Buntić i Bičanić, koji su već u nekoliko navrata prolazili pripremni ciklus s reprezentacijom. Njihovo stavljanje na popis ne znači da će i igrati, to je jasno, no očito je kako i samog Červara muče slabosti pokazane na Olimpijskim igrama u Pekingu, kao i činjenica da će nekolicina Kauboja uskoro prestati s aktivnim igranjem rukometa, pa se nada kako bi u jednom od mladaca mogao pronaći nove zvijezde reprezentacije.

>Za kvalifikacijske susrete za odlazak u Austriju 2010. tako konkuriraju vratari Alilović, Losert, Kelentrić, Pešić i Somić, lijeva krila Štrlek, Vukić i Šprem, desna krila Džomba, Horvat, Čupić i Zrnić, pivoti Vori, Anušić, Sulić i Gojun, te vanjski igrači Lacković, Balić, Metličić, T. Valčić, J. Valčić, Duvnjak, Špoljarić, Buntić, Kopljar, Bičanić, Vuković i Bagarić.

Prvu utakmicu naši će odigrati s Finskom u Zagrebu 29. listopada, a drugi je izazov za momke u "kockastim" dresovima utakmica u Mađarskoj 2. studenog. Okupljanje reprezentativaca predviđeno je za 26. listopada u Zagrebu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!