Nogomet

"Stvarno je bilo stresno"

Vedran Attias • četvrtak, 02.10.2008.
"Stvarno je bilo stresno"
Foto: Davor Sajko

(Iz Praga za Sportnet.hr Vedran Attias). Mario Mandžukić nakon Amsterdama prošle godine bio je Dinamov junak i u Pragu. Iako nije postigao postigao pogodak, sudjelovao je u sva tri...

Mario Mandžukić: "Jako sam umoran. Jesmo rekli da ćemo osvojiti Prag i to smo napravili, nismo se šalili. Pokazali smo da smo najjači kad je najteže, odigrali smo super utakmicu u kojoj su svi dali sve od sebe. Bila je to dramatična utakmica s puno preokreta, ali presudila je naša kvaliteta. Nije bitno tko zabija golove, bitno je da mi pobjeđujemo."

Mihael Mikić: Znam da će sada dva milijuna ljudi biti tužno jer smo ušli u Ligu Uefe, ali ja sam sretan zbog ona dva milijuna koji će biti sretni. Liga Uefa je opet u Maksimiru i to je najvažnije. Rekao sam da je 0:0 super rezultat, a svi su mi se smijali. Njima se otvorilo, nama se otvorilo, ali srećom za nas je 3:3 super rezultat. Mislim da po kvaliteti utakmica nije bila previše dobra, mislim, rezultat je 3:3, ali je za gledatelje bilo odlično. Rekli smo da idemo poginuti, ostaviti srce na terenu jer samo tako se može doći do rezultata. S Ligom Uefe dvije godine zaredom hrvatski nogomet je dosta dobio. Zadnjih deset minuta sam samo gledao semafor i minute su išle kao godine. Stvarno je bilo stresno, mislim da su i gledatelji preživjeli pravi stres. Svi su bili danas dobri, ali Mandžukić je danas bio taj koji je vukao. Normalno da je morala doći kriza nakon 3-4 godine, otišlo je dosta igrača, tu su neki novi i nije to samo tako stvoriti novu momčad, ali ovo je dokaz da smo na pravom putu."

Jiri Kladrubsky: "Poslije penala sam bio siguran da ćemo proći. Ovo je jako loš rezultat i za Spartu i za češki nogomet."

Karol Kisely: "Bila je ovo jako teška utakmica za igrati. Nakon teškog poraza u Liberecu bilo nam je teško, uspjeli smo se dignuti i stvorili dosta šansi, no u obrani smo bili nesigurni i na tome ćemo morati poraditi. Svi smo znali da je Dinamo jako ofanzivna momčad, sposobna igrati dobar nogomet, ali nismo očekivali da će biti ovako ofenzivni, mislili smo da će igrati na 0:0."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!