Košarka

Macura: "Ima puno prostora za napredak"

Sanja Čalić • subota, 04.10.2008.
Macura: "Ima puno prostora za napredak"
Foto: Sebastian Govorčin

Košarkaši Zadra istaknuli su napetost i nervozu zbog otvaranja nove dvorane uz što se pojavio i imperativ pobjede, no nisu krili zadovoljstvo slavljem nad Splitom do kojeg su teško došli...

Svoj prvi susret u zadarskom dresu odigrao je Dejan Ivanov i to upravo protiv momčadi čijih je redova i sam bio član, a zadarskoj se publici i ispričao zbog svoje lošije predstave: "Teško smo krenuli, ali dobili smo i to je najvažnije. Ja se ispričavam svim Zadranima koji su došli na utakmicu jer sam odigrao katastrofalno, ali najvažnije je da smo dobili u ovoj novoj dvorani i mislim da je ovo dobar start gradnje povijesti ovdje."

Zadovoljan je bio i Jere Macura koji se nada da će Zadar u sljedećim utakmicama ipak bolje izgledati na parketu: "Napeti smo bili i nervoza je bila u prvoj utakmici. Nismo odigrali dobro, a pobijedili smo s 14 razlike, znači ima puno prostora za napredak. Nadam se da će sljedeća utakmica protiv sezone biti još bolja i da ćemo se ukomponirati i da će konačno doći Garnett kako se priča da bismo bili kompletni."

Svoj komentar susreta dao je i Rok Stipčević koji se u drugom dijelu potpuno razigrao: "Mogu reći da sam očekivao tvrdu utakmicu i da ćemo biti puni grča – nova je sezona, 9000 gledatelja, svi očekuju nešto od nas. U drugom smo se dijelu snašli i opustili i tu smo prelomili utakmicu, opustila se ruka i počeli smo igrati s glavom."

Baš kao i Ivanov, svoju je premijeru pred zadarskom publikom imao i Malik Dixon koji je predvodio momčad do pobjede: "Odlična je bila atmosfera, Zadar ima tradiciju sjajne publike. Krenuli smo malo usporeno, ali mislim da je to stvar kemije između nas. Nismo kompletni, svi znaju kroz što smo prošli, ali mislim da smo u prvoj utakmici odigrali dobro. Mislim da će nam kemija biti bolja što više budemo skupa i bolje ćemo izgledati."

Protiv momčadi čiji je dio bio sve donedavno odigrao je i Hrvoje Perić koji se složio da je zonska obrana bila odlučujući faktor za pobjedu Zadra: "Mislim da je presudila zona na koju Split nije imao adekvatan odgovor. Moram pohvaliti Tornado koji nas je vukao kad je bilo najteže, uz jednu odličnu izvedbu Dixona."

Miljenik zadarske publike Juby Johnson istaknuo je koliko su svi bili uzbuđeni oko otvaranja: "Mislim da su svi bili jako uzbuđeni zbog utakmice, ali sretan sam zbog pobjede i radujem se sljedećoj utakmici i znamo da kao momčad moramo graditi kemiju."

Kapetan zadarske momčadi Todor Gečevskitakođer je naglasio koliki je pritisak bio na momčadi zbog otvaranja sezone: "Imali smo pritisak da moramo dobiti i još smo imali pritisak zbog otvaranja nove dvorane. Split se pokazao kao odlična, tvrda momčad, međutim, skupili smo snage na kraju, odigrali smo odlično zonu i preokrenuli smo utakmicu u našu korist."

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaABA ligaZadar
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!