Ostali sportovi

Mursa pala u Sisku

Branimir Korać • subota, 04.10.2008.
Mursa pala u Sisku
Foto: Davor Sajko

U prvom kolu Kupa za odbojkaše odbojkaši Siska imali su težak posao. Protivnik im je bila vrlo jaka ekipa Murse, međutim ove sezone značajno jači Siščani upisali su pobjedu 3:1 i plasirali se u drugo kolo Kupa...

Sisak - Mursa 3:1 (25:22, 16:25, 25:16, 25:20)

Sisak, SD Brezovica, gledatelja 150

Sisak: Išek (kapetan), Vasiljević, Pavlić, Medan, Pavičić, Šarčević (libero), Tepavac, Sabljak, Kostelac, Bračulj, Tešić, Gojačić. Trener: Dragan Božić.

Mursa: Bogdanović, Dudaš, Suk (kapetan), Vranješ, Rošić, Demirović, Kolarić, Pelin, Blažeka, Janičić, Fehir (libero), Ivanković. Trener: Milorad Krunić.

Šteta što više gledatelja nije pohodilo SD Brezovica gdje su odbojkaši Siska i Murse odigrali vrlo dobru utakmicu u kojoj su na kraju domaćini bili bolji i zasluženo slavili 3:1. Mursa je imala priliku odvesti meč u peti set, međutim u završnici trećeg seta je pala i Sisak je to iskoristio.

Prvi set protekao je u izjednačenoj igri sve do same završnice seta kada Sisak dolazi do osjetnije prednosti 23:18. Međutim, Osječani se ne predaju i dobom serijom na servisu Demirovića smanjuju na 23:21. Sisak ipak prekida niz gostiju i uspješno privodi set kraju s 25:22.

U drugom setu bolje kreću gostujući odbojkaši, Sisak uzvraća i dolazi do minimalnog vodstva, međutim tada ulazi u probleme s organizacijom napada, promašuju nekoliko važnih poena i Mursa radi seriju koja ju vodi na 21:15. Kada su gosti došli do visoke prednosti, domaći odbojkaši se predaju i Mursa uzima set s visokih 25:16.

Izgubljeni set nije pokolebao Siščane koji treći set otvaraju furiozno i bježe na 10:3. Mursa nakratko daje naznake kako bi se mogla vratiti u meč smanjivši na 10:7, međutim Sisak ponovno uzvraća i radi seriju za bijeg na 18:10. Tu je priči u tom setu bio kraj i do kraja seta domaći odbojkaši mirnom igrom dolaze do 25:16 i velike prednosti 2-1.

Četvrti set do same završnice nije otkrivao pobjednika. Mursa je od vodstva 19:18 krenula u niz pogrešaka, Siščani to koriste i serijom 5:1 dolaze do četiri meč lopte. Realiziraju odmah prvu za 25:20 i veliko slavlje domaćih odbojkaša u premijernom ovosezonskom nastupu na parketu dvorane Brezovica.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!