Nogomet

"Brinu me Ćorluka i Modrić"

Zoran Zdelar • nedjelja, 05.10.2008.
"Brinu me Ćorluka i Modrić"
Foto: Kristijan Komarica

Slaven Bilić prilično je zabrinut za Ćorluku i Modrića zbog iznimno loših rezultata Tottenhama u posljednje vrijeme i uvjeren je da će to utjecati na njih...

Hrvatski izbornik Slaven Bilić posjetio je ovog tjedna Englesku kako bi razgovarao s hrvatskim reprezentativcima koji nastupaju za tamošnje klubove. Dok je situacija s Nikom Kranjčarom u potpunosti poznata, neće ga biti još par tjedana, zabrinjavajuće je stanje u Tottenhamu, gdje bi loši rezultati mogli utjecati na samopouzdanje Luke Modrića i Vedrana Ćorluke. Našeg izbornika to poprilično brine. "Samo zbog Tottenhama situacija s igračima nije skoro pa savršena. Njihova se kriza nastavila i danas i to će se odraziti na naša dva krucijalna reprezentativca", smatra Bilić.

"Žao mi je što su opet izgubili. Za samopouzdanje igrača bilo bi dobro da ta kriza napokon stane i normalno je da nas to brine. Ja sam samo zbog Modrića i Ćorluke i putovao u Englesku, jer obilazak Kranjčara i Eduarda nije bio toliko neophodan u ovom slučaju. Razgovarao sam s njima i očito je da krizu osjećaju, posebno zato jer su novi i stranci, pa se očekuje od njih da dobrom igrom povuku momčad. To će sigurno utjecati na njih, ali mi ćemo se pobrinuti da ih pripremimo i psihički i fizički u reprezentaciji", rekao je naš izbornik.

Hrvatskoj najprije slijedi poprilično teško gostovanje u Ukrajini, za koje mnogi očekuju da Hrvatskoj donese tri boda. Ima naša reprezentacija mnogo iskustva s Ukrajincima, čak je i Slaven Bilić kao reprezentativac igrao protiv Ukrajine, a od tada su i ojačali. "Ukrajinu je oduvijek krasila čvrstina, disciplina i odgovornost. U njihovoj se reprezentaciji uvijek nalazi i nekoliko nogometaša koji kao pojedinci mogu bez problema odlučiti utakmicu. Ušli su u kvalifikacije sa šest bodova i sad imaju odličnu atmosferu."

Bilića iznimno veseli forma hrvatskih reprezentativaca u posljednje vrijeme, a posebice ofenzivaca, koji su bili iznimno raspoloženi i ovog tjedna. "Skoro svi reprezentativci igraju standardno u svojim klubovima, a neki su se čak i dodatno nametnuli trenerima. Neki nakon dvoboja s Engleskom, poput kapetana, čak igraju i previše", kazao je Bilić.

Okupljanje reprezentativaca bilo je zakazano za danas u 18:30 sati u zagrebačkom hotelu Sheratonu, no zbog klupskih obveza velika većina njih nije mogla doći. Stigli su tek Ognjen Vukojević, Jerko Leko i Dino Drpić, ali večeras će još stići i ostali reprezentativci iz Dinama i Hajduka. "Sutra ćemo biti manje-više kompletni najkasnije do ručka. S obzirom da je dobar dio reprezentativaca ovog vikenda igrao, sutra ćemo trenirati s tek nekolicinom igrača, dok prvi pravi trening imamo u utorak", najavio je hrvatski izbornik.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!