Zimski sportovi

Ottawa uzvratila, Rangersi opet slavili

Krešimir Ferlak • nedjelja, 05.10.2008.
Ottawa uzvratila, Rangersi opet slavili
Foto: EPA

Kao i dan prije, isti gradovi, isti protivnici, ali ne i isti rezultati. U Pragu su ponovno snage odmjerili Rangersi i Tampa Bay, a u Stockholmu su ledom klizali Senatorsi i Penguinsi. Rangersi su kao i dan prije pobijedili Tampu, dok je Ottawa uzvratila Penguinsima za poraz od dan ranije...

Utakmica u Pragu je počela pomalo uspavano, obje strane kao da se nisu dobro naspavale. Međutim, nakon nekoliko minuta uspavanke, počele su se stvarati prilike na obje strane. Iako su Rangersi djelovali nešto opasnije i imali nešto više šansi, ipak su igrači Tampe prvi stigli do vodstva. Andrej Meszaros je uputio jedan snažan udarac sa plave linije, a pred golom se najbolje snašao Adam Hall i pločicu doslovno ugurao iza leđa Henrika Lundqvista. Nakon prvog perioda je tako Tampa bila u prednosti.

U drugom periodu gledali smo fantastičan hokej, pogotovo od strane New Yorka. Rangersi su gotovo u svakom napadu radili gužvu pred golom Tampe i do kraja trećine uspjeli preokrenuti rezultat. Prvo je u situaciji sa igračem više zabio Wade Redden nakon lijepog proigravanja Markusa Naslunda,a nedugo zatim je pogodio i Scott Gomez. Odlični Gomez se najbolje snašao u gužvi pred golom Lightninga i donio zasluženo vodstvo Rangersima. Jedino zahvaljujući odličnom Olafu Kolzigu na vratima, Tampa nije bila u većem zaostatku. Najbolju priliku u drugom periodu za Tampu imao je prvi izbor ovogodišnjeg drafta, Steven Stamkos, koji je odličnim udarcem pogodio stativu.

U trećem dijelu utakmice, Tampa je uspjela uspostaviti ravnotežu na ledu i dosta često su prijetili Lundqvistu. Ipak, unatoč nekoliko dobrih prilika, rezultat se više nije mijenjao i Rangersi su slavili. U dva dana, dvije dobre utakmice i dvije pobjede Rangersa sa istim rezultatom od 2:1. Rangersi će svakako zadovoljniji napustiti Prag jer su ostvarili puni plijen, dok će Tampa Bay prve bodove tražiti preko bare.

U Stockholmu su se opet susreli Ottawa Senatorsi i Pittsburgh Penguinsi. Za razliku od večer prije, kada je utakmica počela uraganski i odmah su počeli padati pogoci, ovoga puta je sve krenulo relativno mirno. Nije bilo previše udaraca ni prilika, iako je tempo, kao i uvijek, bio na visokoj razini. Čini se da su treneri momčadima naredili oprezniju igru kako bi se došlo do još pokojeg boda prije povratka kući. U takvoj igri prvi period je završio bez pogodaka.

U drugom dijelu slična slika, ali Ottawa je djelovala nekako angažiranije i više željna pobjede i dobre igre. To im se isplatilo, jer je prvi napad profunkcionirao i iskoristio igrača više. Dany Heatley je zabio na dodavanje Daniela Alfredssona i Jasona Spezze. Nakon toga, Penguinsi naravno pokušavaju se vratiti u utakmicu, ali nisu uspijevali doći do previše prilika, a kada i jesu sve je branio jako dobri Alex Auld na vratima Senatorsa, koji je neočekivano dobio šansu i očito ju je odlučio što bolje iskoristiti.

U trećem periodu su Penguinsi krenuli po izjednačenje, ali ga nisu dobili. Dapače, Ottawa je postigla još dva pogotka i uvjerljivo slavila. Dany Heatley je postigao svoj već treći pogodak sezone, ponovno sa igračem više, a opet je asistirao domaći junak Daniel Alfredsson. Pittsburgh je tada tražio načine da se vrati u utakmicu, ali ubrzo su primili još jedan pogodak. Zabio je Antoine Vermette, a treba pohvaliti i Filipa Kubu, braniča Senatorsa, koji je u ove dvije utakmice upisao čak četiri asistencije. Ipak, Pittsburgh je sekundu prije kraja postigao počasni pogodak preko Alexa Goligoskog kojemu je ovo bila prva Nhl utakmica.

Tako je dakle završio europski vikend kojim je otvorena NHL sezona. Utakmice su bile odlične, tribine pune i još jedan eksperiment Nhl-a je uspio. Teško je nakon samo dvije utakmice donositi zaključke, ali treba reći da Rangersi već sada jako dobro djeluju. Sada slijedi tri dana odmora, a u četvrtak u SAD-u i Kanadi se nastavlja sezona, koja će zasigurno biti spektakularna i izuzetno zanimljiva. Europa za ovu godinu pozdravlja Nhl sa željom; ˝Dođite nam opet˝!.

Nhl, rezultati: NY Rangers – Tampa Bay 2:1, Pittsburgh – Ottawa 1:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!