Košarka

U lov na navijače

Ivor Krapac • ponedjeljak, 06.10.2008.
U lov na navijače
Foto: Nikola Movrić

Prva ovosezonska predstava u Draženovom domu donosi sudar vodećih hrvatskih klubova. Nakon otvaranja NLB lige gostujućim porazom od Hemofarma, u Ciboni se nadaju boljim vijestima u ogledu sa Zadrom, sa željom da počnu vraćati povjerenje zagrebačkih ljubitelja košarke dobrim dijelom izgubljeno u vrlo slaboj prošloj sezoni...

Prvo, pa odmah derbi. U Ciboninom taboru nisu imali puno vremena za analizu poraza u Vršcu, utorak (20 h) već donosi domaći ogled sa Zadranima, koji su, bez obzira što nisu impresionirali, na startu regionalne lige ostvarili željeno - pobjedu nad Splićanima u prvom nastupu u Dvorani Krešimira Ćosića. Cibosi znaju koliko dvoboj sa Zadrom znači, pa čak i u ovako ranoj fazi sezone, što su u najavi utakmice istaknuli trener Velimir Perasović i Marin Rozić.

Dvojba oko termina

Iako je bilo informacija da će susret Cibone i Zadra započeti u 17,30 sati uz prijenos na drugom programu HTV-a, izgledno je da ni ovog puta nećemo uživati u košarci na nacionalnoj televiziji.

Promjene su još uvijek moguće, no Cibonin glasnogovornik Ivan Jurković kazao je kako je vjerojatno da ih neće biti. Dakle, utorak u 20 sati, bez prijenosa.

"S obzirom da se borimo za euroligaški ugovor, riječ je o našem najvećem rivalu", kazao je Perasović: "Ulazimo u ovu utakmicu s velikom željom da ostvarimo prvu pobjedu i da se dobro predstavimo našoj publici."

"Znamo što se može očekivati od Zadra, puno trke i šuta, dobro otvaranje na šut, iznimno su opasni ako ne odigraš dobro u obrani", nastavio je trener Cibosa, dodajući da će njegova momčad biti spremna na sve, poput zone kojom su Zadrani u subotu u posljednjoj četvrtini zakočili Splićane: "Hemofarm nije igrao zonu protiv nas, ali jasno je da se moramo pripremiti za svaku taktičku zamisao suparnika, protivnik nas time ne smije iznenaditi."

"Rezultat nam je najvažniji, bitniji od dojma kojeg ćemo ostaviti, treba nam zbog uvjerenja da je posao kojeg radimo dobar. Osim toga, ovo nam je vrlo važno natjecanje i zbog borbe za euroligaški ugovor, moramo odmah pobjeđivati", pragmatičan je Perasović, uz nadu da će domaći teren sutra biti veliki plus njegove momčadi: "Sigurno je da je Zadar u prednosti pred nama kad govorimo o navijačima, lakše je kad te publika nosi, ali sutra igramo u svojoj dvorani, naviknuti smo na koševe i teren, a to je, mislim, važnije od navijačke podrške. Vrlo je važno igrati u dvorani u kojoj svakodnevno treniraš i šutiraš, to donosi i bolji osjećaj prostora i snalaženje na parketu."

"Marshall će se postupno dizati"

Rawle Marshall, kojeg su Cibosi doveli praktički "pet do 12" uoči početka sezone, zasad još nije spreman za glavne uloge u momčadi.

"Iluzorno je očekivati da već sada bude nosilac igre, no siguran sam da će se dizati iz utakmice u utakmicu. Trebamo mu pomoći da se što prije adaptira i očekujem da će se adaptirati brže nego je to uobičajeno", rekao je Perasović o najnovijem pojačanju.

No, da ne bi bilo zabune, Cibonin trener nije unaprijed dignuo ruke od punjenja Draženovog doma domaćim navijačima: "Cilj nam je kroz sezonu privući publiku, želimo da nam budu šesti igrač."

"Utakmica protiv Zadra redovito izaziva puno pozornosti, pogotovo kod medija. Uvijek dođe i Tornado i stvori se prava navijačka atmosfera, uglavnom s većim brojem gostujućih navijača nego naših, no zašto se to ne bi promijenilo već sutra?", kazao je Marin Rozić, koji o suparniku zasad ima informacije samo iz druge ruke - ove sezone još nije gledao Zadrane: "Iz onog što su napravili u pripremama i sudeći po onom što sam čuo, radi se o klasičnoj zadarskoj momčadi, trkački su jaki i dobrog šuta. No, mi moramo misliti o sebi i vlastitoj igri."

"Osobno, pobjeda bi mi puno značila, nadam se da ćemo je uzeti i da ću sutra biti sretniji nego danas", zaključio je Rozić, a sličnu poruku zasigurno bi uputio i svaki njegov suigrač.

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!