Nogomet

Egipat neuspješan, Guatemala uvjerljiva

Antonija Pavlić • utorak, 07.10.2008.
Egipat neuspješan, Guatemala uvjerljiva

Guatemala je današnjom pobjedom protiv vrlo loše Kine nade u prolaz dalje ostavila na životu sve do susreta s Argentinom u posljednjem kolu. Ukrajina je s druge strane impresivnom predstavom protiv Egipta gotovo osigurala ulazak u osam najboljih budući da u sljedećem kolu dočekuju posljednjeplasiranu Kinu...

Guatemala je danas ostvarila glavni i zacrtani cilj. Svladavši Kinu dospjela je na drugo mjesto skupine C te će u zadnjem kolu protiv Argentine sama odlučivati o svojoj sudbini.

Guatemala je na Nilson Nelson stadionu u Brasiliji u utakmici kojom je ravnao hrvatski arbitar Edi Šunjić, potpuno razbila Kinu i zaslužila nova tri boda s kojima su osigurali borbu za prolaz u drugi krug u posljednjem kolu protiv Argentine. Prvi je pogodak Kina primila već nakon 48 sekundi kada je Luis Castro uputio udarac prema kaznenom prostoru, a kineski je branič u pokušaju da izbaci loptu pogodio vlastitu mrežu.

Dvije minute kasnije Danijel Tejada je uputio udarac s ruba kaznenog prostora, lopta je okrznula kineskog igrača i odsjela u mreži Zheng Taoa. U devetoj je minuti Jose Gonzales postavio 3:0 sjajnim udarcem koji je odsjeo u samim desnim rašljama. Minutu kasnije Luis Castro ubacuje u peterac, a lopta u petu pogađa Li Jiana i odlazi u kinesku mrežu.

Carlos Estrada potom prvo vješto prolazi jednog kineskog igrača i silovito pogađa gotovo "kroz uši" kineskog vratara, da bi šest minuta kasnije ponovno povaljao po parketu pola kineske momčadi i oči u oči s vratarom Kine pogodio za 6:0.

Prvih desetak minuta drugog poluvremena nismo vidjeli nijednu ozbiljniju priliku da bi Liu Xin u 31. minuti nakon kornera postigao počasni pogodak za svoju reprezentaciju. Osmi pogodak za Guatemalu postigao je Marlon Noj u 33. minuti, nakon centaršuta Luisa Castra s desne strane.

Kineski golman potom u pokušaju da izbije jednu loptu iz peterca u 37. minuti pogađa ravno u Jose Gonzalesa od kojeg se lopta odbija u gol. Posljednja su dva pogotka za Guatemalu, prvi nakon konfuzije u kineskoj obrani, a drugi nakon briljantnog driblinga, postigli Daniel Tejada i Carlos Estrada.

Ukrajina se zahvaljujući današnjoj pobjedi nad Brazilom probila na prvo mjesto skupine C s istim brojem bodova kao Argentina no s nešto boljom gol razlikom. U posljednjem kolu igrači Gennadiyja Lisenchuka dočekuju posljednjeplasiranu Kinu dok će Argentinci imati težak posao protiv Guatemale.

Ukrajina je bolje otvorila susret zaprijetivši nekoliko puta danas odličnom egipatskom golmanu Hemi dok su Egipćani pokušavali iznenaditi iz kontri no u tome nisu uspjeli napraviti gotovo ništa. U dinamičnoj i živoj utakmici Ukrajina je ubrzo uspostavila svoj ritam te je u potpunosti preuzela inicijativu.

Sjajnu akciju u četvrtoj su minuti složila četiri ukrajinska igrača, lopta je na koncu došla do Dmytroa Silchenka koji iz stopostotne prilike puca u golmana.

Egipat je nakon toga napravio nekoliko bezopasnih polušansi da bi potom ponovno nestao s terena. Ukrajina je konačno terensku inicijativu uspjela naplatiti u sedmoj minuti. Oleksandr Kuršov je probio po desnoj strani i ubacio u sredinu gdje je ispred Dmytroja Ivanova loptu u vlasittu mrežu poslao Sameh Saleh.

Jedanaest minuta prije kraja sjajnu minijaturu napravio je Dmytroj Silčenko, izbio sam pred Hema no sjajan egipatski golman ponovno mu brani stopostotnu priliku.

U tim trenucima Egipat kao da je pobjegao s terena, igrali su do kraja prvog dijela samo Ukrajinci no samo su jednu od mnogobrojnih prilika uspjeli pretočiti u pogodak. U tome im je umnogome pomogao i Hema koji je danas definitivno bio na vrhuncu zadatka. U posljednjoj minuti Valeriy Legčanov iz kaznenog udarca pogađa desne rašlje i povisuje na 2:0 pored ovaj puta nemoćnog egipatskog golmana.

Drugo je poluvrijeme donijelo gotovo istu sliku. Egipćani se nisu predavali dok su Ukrajinci sve to mirno promatrali, dodavali se i uspjeli pritom postići još dva pogotka. Učinili su to Dmytro Ivanov odmah na početku nastavka te Sergiy Cheporniuk iz kaznenog udarca nakon što je Ahmed El Agouz u prostoru od pet metara igrao rukom.

Egipat je ipak uspio u 29. minuti postići pogodak, treći je pogodak na turniru upisao Mizo. Tri minute prije kraja Ukrajina je postigla i peti zgoditak. Oleksandr Kuršov je sjajno uposlio Valeriyja Zamyatina koji je iz traka loptu poslao ispod golmana.

Svjetsko prvenstvo, grupna faza:
Kina - Guatemala 1:10 (0:7)
Egipat - Ukrajina (0:2) 1:5

SuperSport HMNL

1Square 1857:41+1637
2Stanoinvest Futsal Pula 1875:56+1931
3Futsal Dinamo 1852:41+1131
4Olmissum 1862:55+729
5Novo Vrijeme 1852:48+427
6Torcida 1856:58-223
7Crnica 1852:58-622
8Vrgorac 1851:58-719
9MNK Osijek 1863:75-1219
10Uspinjača Gimka 1856:86-3011

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometFutsal
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!