Košarka

"Tražili smo igrače koji su 'vrući'"

Ivor Krapac • srijeda, 08.10.2008.
"Tražili smo igrače koji su 'vrući'"
Foto: Bruno Karadža

Košarkaši Zadra ostvarili su baš sve po što su i došli u Zagreb u drugom kolu NLB lige. Bolja igra nego na startu natjecanja protiv Splita, još jedna pobjeda, važan korak prednosti pred glavnim rivalom, veselje za ponovno brojni i bučni Tornado na tribinama - gostujući trener Aco Petrović nije ni mogao drugo nego biti sretan obavljenim...

"Jedan je statistički podatak na koji sam iznimno ponosan - ovo je bila sedma utakmica u Draženovom domu otkako sam preuzeo Zadar, a slavili smo petu pobjedu", kazao je Petrović: "Ova je iznimno bitna, može već na početku 'markirati' odnose snaga, sada imamo dvije pobjede prednosti pred Cibonom, a još ćemo se sresti i u Zadru."

"Što se tiče utakmice, imali smo problema na otvaranju. Nismo dobro reagirali, dali smo im da nam lagano poentiraju nakon naših promašenih šuteva", nastavio je Aco: "Vratili smo se na 37:37, no Rozić nam je tada zabio tricu s istekom napada, mi smo imali dva loša šuta sa 'sto kilometara' i tu su nas kaznili."

Vezane vijesti

Drugo poluvrijeme promijenilo je sve. Damir Rančić pogodio je sve najvažnije šuteve i kaznio veliki pad Cibosa u toj fazi utakmice. "Tražili smo igrače koji su 'vrući', vjerovali u Rančića... Imamo različite igrače za glavne uloge, danas su to bili Gečevski, pa Rančić i Juby, a i mali Prostran koji se nije izgubio na njihov presing na kraju", kazao je Zadrov trener o velikom preokretu u drugom dijelu, izvedenom bez prave pomoći Malika Dixona, vodećeg zadarskog strijelca u pobjedi nad Splitom.

"Danas nije bio u ritmu utakmice, no protiv Splita nas je nosio do dva boda, Dixon je specifičan igrač koji će nam puno dati ove sezone. Bit će ovo drugačija momčad, nećete vidjeti Zadar u kojem se gleda je li Gečevski dao što to je dao, je li neki play dao što je dao - računam na deset igrača, iako neću bjesomučno rotirati", zaključio je Petrović.

Dok su gosti slavili s razlogom, Velimiru Perasoviću preostaje traženje odgovora zbog čega je njegova momčad toliko pala u drugom poluvremenu: "Dobro smo otvorili utakmicu, no u trećoj četvrtini smo odigrali prenervozno i s previše grešaka, ta četvrtina je, mislim, bila ključna. Bilo je previše nervoze, dopustili smo Rančiću previše otvorenih šuteva."

"U zadnjoj četvrtini smo se prerano predali, trebalo je pokazati više htijenja... Zadar je više radio za ovu pobjedu i zasluženo je dobio, mi smo igrali na refule, ali nismo imali čvrstinu koju je trebalo imati", dodao je Perasović, objasnivši zbog čega su Davor Kus i Nikola Prkačin danas igrali manje - prvi 19, drugi samo 14 minuta: "Nisam vidio ni jednog ni drugog u pravom raspoloženju danas, igrali su prenervozno... Nisu imali svoj dan, ali jasno je da su nam važni, očekujem njihov puni doprinos u drugim utakmicama."

I gostujući trener imao je nešto za reći o iskusnom reprezentativnom dvojcu u dresu Cibosa: "Na Kusa smo, uz Marshalla, posebno pazili, dali smo Callowayu malo više prostora nauštrb njih dvojice i možda tu i pogriješili, no, na našu sreću, nismo za to platili. Što se tiče Prke, možda me malo motivirala njegova izjava da nikada više ne bi igrao za mene, da mu pokažem da ga i trener za koga ne bi igrao može zadržati bez poena."

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!