Tenis

Australci povećavaju nagradni fond

Maja Giljanović • srijeda, 08.10.2008.
Australci povećavaju nagradni fond

Australian Open će iduće sezone podebljati i ukupan nagradni fond i pobjednički ček kako u muškoj tako i u ženskoj konkurenciji...

U siječnju su i Marija Šarapova i Novak Đoković zaslužili 1.37 milijuna australskih dolara, a obrane li dogodine naslove njima, odnosno u protivnom nasljednicima im, organizatori će, objavio je jutros direktor Craig Tiley, isplatiti 1.62 milijuna australskih (1.16 američkih) dolara.

Ukupni, pak, iznos nagradnog fonda je s 20.6 porastao na okruglo 22 milijuna.

Da povećaju interes gledatelja 2009. će, odlučeno je, uvesti dva ekstra večernja programa na Hisense Areni, a otprije je još poznato da će se finale tenisačica umjesto u tradicionalnom poslijepodnevnom (po lokalnom melbournškom vremenu) terminu odigrati u večernjem kako bi se izašlo u susret među ostalima i Europljanima.

Dosad su, naime, igračice svoje finale započinjale u tri sata ujutro po srednjoeuropskom vremenu.

Melbourne Park - prvi Grand Slam nove, sezone 2009. - svoja vrata otvara 19. siječnja, a zatvara 1. veljače: "Dat ćemo maksimum da igračima od časa kada izađu iz aviona do trenutka kada napuste Melbourne osiguramo jedno od najboljih doživljaja godine", izjavio je Tiley.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!