Nogomet

Srna: "Englezi su nas malo poljuljali"

Zoran Zdelar • srijeda, 08.10.2008.
Srna: "Englezi su nas malo poljuljali"
Foto: Davor Sajko

Darijo Srna priznaje da ih je poraz u dvoboju s Engleskom malo šokirao, ali za Ukrajinu će ipak biti u potpunosti spreman, baš kao i Luka Modrić...

Od hrvatskih su reprezentativaca danas pred novinare u Čatežu izašla naša dva ponajbolja veznjaka – Šahtarov Darijo Srna i Tottenhamov Luka Modrić. Bivši Dinamovac u posljednje vrijeme ponovno ima problema s koljenom, prvog je dana u reprezentaciji bio pošteđen težih napora, ali sad je ipak u redu. "Sad treniram normalno i ništa me ne boli, a koljeno je u redu", rekao je Luka.

Postoji mogućnost da Luka Modrić ovog puta zaigra na poziciji polušpice, iza jedinog napadača koji bi trebao biti Ivica Olić. "Još uvijek nisam pričao s izbornikom o poziciji na kojoj ću u Kharkivu igrati, ali na kojoj god poziciji bio dat ću sve od sebe. Neki će misliti da su me možda potresli loši rezultati u Tottenhamu, ali to nije točno. To neće utjecati na moje raspoloženje, jer čim dođem u reprezentaciju osjećam se drukčije pošto ovdje ipak vlada jedna posebna atmosfera", objasnio je.

Loša forma Tottenhama iznenadile je sve, no ni Modrić ne može dokučiti u čemu je problem. "Stvarno ne znam u čemu je problem, jer imamo sjajnu ekipu i zato vjerujem da će tome doći kraj. Jasno mi je da se od mene u Tottenhamu mnogo očekuje i nadam se da ću očekivanja opravdati. Ni ja, ni Ćorluka nismo izgubili samopouzdanje."

"Na gostovanju u Ukrajini mi možemo do pozitivnog rezultata kad uzmemo u obzir kadar koji imamo na raspolaganju. Sigurno je da nam je vrlo bitno da ostvarimo u toj utakmici dobar rezultat", rekao je Modrić o idućoj utakmici.

Nitko kao Darijo Srna ne poznaje Ukrajince, a u njihovoj bi prvoj postavi trebala zaigrati tri njegova klupska suigrača - Vratar Pyatov, branič Čigrinski i lijevi bek Ševčuk. "Svi su oni vrlo kvalitetni igrači i zato moramo biti iznimno oprezni. Ukrajinci nisu na tehničkoj razini kao mi, ali imaju veliko samopouzdanje da nas mogu pobijediti, a i radi se o discipliniranim igračima."

Kad je u pitanju ishod utakmice, bodom ne bi u potpunosti nezadovoljan bio ni Srna. "U svakom je slučaju bolje osvojiti jedan bod, nego nijedan. Mi smo malo poljuljani nakon poraza od Engleske, ali i dalje vjerujemo u sebe i pobjeda bi nas čak mogla vratiti u igru za prvo mjesto."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!