Košarka

Clippersima gradski ogled

Goran Markuš • petak, 10.10.2008.
Clippersima gradski ogled

Pogledavši rezultate noćašnjih predsezonskih susreta u NBA-u zasigurno će svakome upasti u oči gradska pobjeda Clippersa protiv puno iskusnijih Lakersa, no uzevši u obzir kako većina momčadi koristi ove utakmice kao pripremu za samu sezonu ishod i nije toliko atraktivan…

Fantastičan rookie, Mike Taylor (20 poena) predvodio je Clipperse u velikoj pobjedi protiv vječitih rivala, Los Angeles Lakersa. Već na samom startu Clippersi su odlučno krenuli davši do znanja koliko uistinu žele pobjedu u večerašnjem susretu. Zapaženu ulogu odigrao je i Baron Davis (12 poena) koji je u momčad nedavno doveden iz Golden State Warriorsa.

U redovima Lakersa mjesta panici ipak nije bilo. Kobe Bryant je u 24. minute zabio za njega malih 12 poena, a Odomova nula samo nam daje do znanja kako su ovo za njih ipak još samo pripreme. "Ovo su samo nešto posjećeniji treninzi", izjavio je Bryant.

Pariški ogled pripao je momčadi New Jersey Netsa koja je do posljednje četvrtine lovila rezultat da bi nakon 91:91 do pobjede stigla u prvom produžetku. Kod Netsa najuvjerljiviji je bio Devin Harris sa 21 poenom dok je Vince Carter bio prisiljen otići iz dvorana nakon samo 11 odigranih minuta zbog novonastalih bolova tetive koljena.

"Osjećam se u redu. Ovo je bilo više neko peckanje nego prava bol stoga se nadam povratku već ove nedjelje kad nas očekuje sljedeća predsezonska utakmica", izjavio je Carter. Kod Heata uz sveprisutnog Dwyanea Wadea (21 poen) valja spomenuti i rookie-a Michaela Beasleya (21 poen, 7 skokova) koji je nakon odlične utakmice promašio šut koji bi Miami odveo u drugi produžetak.

Dok se Gregg Popovich koncentrirao na igru novopridošlica na drugoj strani parketa Rocketsi su predvođeni odličnim Ronom Artestom (18 poena) nakon izjednačene prve četvrtine uspjeli pobjeći na +16 što se pokazalo prevelikim zaostatkom za neiskusnu postavu Spursa. "Ovo je odlično vrijeme za testiranje mladi igrača. Nikome nije stalo dali pobjeđujemo ili gubimo i upravo zato je i zabavno", izjavio je trener Spursa, Gregg Popovich.

Odlična utakmica je i iza Sunsa koji su predvođeni fantastičnim Mattom Barnesom (19 poena, 13 skokova) i Alandom Tuckerom (21 poen) kontroliranom igrom u gostima stigli do pobjede protiv solidnog Jazza predvođenog Kyleom Korverom (16 poena) i Mehmetom Okurom (12 poena, 8 skokova).

Odličnih 11:1 odmah na startu susreta omogućilo je Dallasu da susret u Chicagu završe bez ijedne sekunde rezultatskog zaostatka za domaćinima. Bio je to odličan dan za Geralda Greena (18 poena), a u 20-ak odigranih minuta i Dirk Nowitzki (15 poena) je dao upečatljiv doprinos večerašnjoj pobjedi svoje momčadi. S druge strane valja spomenuti kako je prvi pick ovogodišnjeg draft-a, Derrick Rose u 27. minuta uz deset poena skupio pet asistencija.

NBA predsezona:
Miami Heat – New Jersey Nets 98:100 (produžetak), Chicago Bulls – Dallas Maverics 102:110, Houston Rockets – San Antonio Spurs 85:78, Utah Jazz – Phoenix Suns 89:96, Los Angeles Lakers – Los Angeles Clippers 80:107

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaTop temaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!