Košarka

Anzulović startao pobjedom

Branimir Korać • subota, 11.10.2008.
Anzulović startao pobjedom
Foto: Nikola Movrić

Nakon što su u prvom kolu bili slobodni, košarkaši Charleroija ostvarili su prvu ovosezonsku pobjedu u belgijskom prvenstvu...

Dražen Anzulović sa Charleroijem startao je u novu sezonu pobjedom. Na otvaranju sezone igrali su protiv Liegea i upisali pobjedu 68:61. Već u prvih deset minuta domaćin se odvojio i pobjegao na plus 13, do poluvremena uspjeli su se gosti malo približiti, ali ne dovoljno da bi stvorili probleme Anzulovićevoj momčadi koja u drugih 20 minuta mirno dovršava posao. Najbolji u sastavu pobjednika bili su Jerry Johnson s 21 poenom i Wes Wilkinson s 14 poena i šest skokova. Jure Lalić igrao je 16 minuta i ubacio četiri poena (2/5) uz tri skoka. Kod gostiju Will Thomas ubacio je 21 poen uz sedam skokova, a Jamar Wilson dodao je 15 poena.

Mons je s lakoćom nadigrao Leuven s 94:77 dominiravši svih 40 minuta. Leuven je tako i dalje u potrazi za prvom pobjedom dok je Mons na stopostotnom učinkom. Dexiju su predvodili Elton Nesbitt s 20 poena i Julian Sensley s 19 poena i devet skokova. U sastavu Leuvena James Miller ubacio je 20 poena, a Sani Ibrahim Abu dodao je 14 poena i pet skokova.

Antwerpen nije imao velikih problema s Gentom i slavio je 71:58. Za goste je bila kobna druga četvrtina u kojoj su ubacili tek devet poena i omogućili Antwerpu odvajanje. Najbolji kod Antwerpa bili su Nick Oudendag s 18 poena i Timothy Black s 13 poena. Christophe Beghin dodao je 16 skokova. U gostujućoj momčadi Monwell Randle ubacio je 14 poena uz deset skokova, a Ike Ofoegbu dodao je deset poena i deset skokova.

Pepinster je u derbiju kola u neizvjesnoj završnici izborio pobjedu protiv Oostendea 65:63. Sve do posljednjih deset minuta imao je Pepinster značajnu prednost, ali nije ju uspio sačuvati i Oostende je umalo napravio veliki preokret. Adrian Banks ubacio je 19 poena, Saša Mucić dodao je 14 kod pobjednika. Vladimir Anzulović igrao je tek tri minute i upisao asistenciju. U gostujućem sastavu Veselin Petrović ubacio je 16 poena uz osam skokova, a Matt Haryasz dodao je deset poena i 13 skokova.

Belgijsko prvenstvo, drugo kolo:
Dexia Mons Hainaut - Spotter Leuven 94:77, Antwerp Diamond Giants - Optima Gent 71:58, Spirou Basket Charleroi - Belgacom Liege Basket 68:61, VOO Verviers Pepinster - Base BC Oostende 65:63. Generali Okapi Aalstar slobodan.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!