Košarka

Prokom pregažen u derbiju

Branimir Korać • nedjelja, 12.10.2008.
Prokom pregažen u derbiju
Foto: Bruno Blumenschein

Poljaci su na rasporedu imali peto kolo, a u velikom derbiju Turow je na svom parketu pregazio bogati Prokom...

Veliki derbi poljskog prvenstva igran je u Zgorzelecu gdje je Turow ugostio Prokom. Ugostio ga i svladao neočekivano visoko 80:59. Šuterski neraspoloženi gosti nisu mogli parirati i vrlo brzo postali su svjesni kako malo mogu očekivati u ovom dvoboju. Donald Copeland s 21 poenom i John Turek s deset poena i osam skokova predvodili su Turow i čijim redovima Damir Miljković dobio je četiri minute i ubacio tri poena (1/1) uz dvije asistencije. Kod Prokoma David Logan ubacio je svojoj bivšoj momčadi 14 poena, a Ronnie Burrell dodao je 13 poena i šest skokova.

Uvjerljivu pobjedu ostvario je i PBG Basket na svom terenu u Poznanu svladavši Sokol Jaroslaw s 96:68. Wojciech Szawarski ubacio je 19 poena, a Rafal Bigus dodao je 11 poena i 15 skokova kod domaćina. U gostujućem sastavu Marek Miszczuk ubacio je 14 poena uz osam skokova, a Grady Reynolds dodao je 13 poena.

Do neočekivane pobjede stigao je Koszalin koji je u gostima svladao Kotwicu sa 73:61. Domaćin je katastrofalno šutirao za tri poena i to je platio porazom jer je promašio čak 22 šuta iza linije za tricu. U sastavu pobjednika istaknuli su se Javier Mojica s 20 poena i šest skokova te George Reese sa 16 poena i devet skokova. Naš Igor Miličić bio je također odličan, za 30 minuta ubacio je 14 poena (4/7) uz dva skoka i dvije asistencije. Kod domaćina Julien Mills ubacio je 15 poena uz devet skokova, a Brandon Crone dodao je deset poena.

Poljsko prvenstvo, peto kolo:
Polpharma - Bank BPS 81:75, PBG Basket - Sokol Jaroslaw 96:68, Kotwica - AZS Koszalin 61:73, Turow - Prokom 80:59.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!