Rukomet

"Morao sam zabiti još"

Ivor Krapac • nedjelja, 12.10.2008.
"Morao sam zabiti još"
Foto: Kristijan Komarica

Dobro raspoloženje vratilo se među rukometaše zagrebačkog Croatia osiguranja nakon uvjerljive pobjede nad Wislom Plock u drugom ovosezonskom nastupu u Ligi prvaka. Gosti su, objektivno, i bili pravi protivnik za podizanje samopouzdanja i atmosfere, sve je izgledalo puno ljepše nego prošle subote nakon "mršavog" boda protiv RN Löwena...

Kapetan Zlatko Horvat, koji je s osam pogodaka ponio titulu prvog strijelca utakmice, bio je zadovoljan pristupom od prve minute: "Dobro smo počeli, otvorili smo kako treba u obrani i napadu i u nastavku to zadržali na razini. Nakon neriješenog protiv Löwena morali smo se dignuti, popraviti atmosferu, sada idemo u Szeged uhvatiti povoljan rezultat."

"Danas je bilo dosta prilika za krila, ne treba uvijek sve biti na vanjskim igračima", dodao je Horvat: "Mislim da sam morao zabiti i koji gol više, bilo je šansi, no sve će to doći na svoje mjesto."

Vezane vijesti

Ljubo Vukić, Horvatov kolega s drugog, lijevog krila, također je apostrofirao dobro otvaranje susreta: "Ispalo je da nije bilo teško, no ušli smo u utakmicu s respektom, ipak se radi o Ligi prvaka." U drugoj utakmici ovog kola u skupini H RN Löwen je s 28:24 slavio u Szegedu, što je, kazao je Vukić, dobro za Zagrebaše: "Mislim da je to povoljno za nas, mi smo ipak protiv Löwena kod kuće uzeli bod, a Szeged nije... U Mađarskoj ćemo odigrati pravu, borbenu utakmicu i probati pobijediti."

Lino Červar čestitao je suparnicima na korektnoj igri, a svojim igračima što su bili bolji nego prošle subote u prvom kolu: "Danas smo pokazali drugačiji pristup i veću glad za pobjedom."

Trener je ovog puta bio zadovoljan svima koji su zaigrali, pa i izdanjem Tončija Valčića, bez obzira što je, složio se, još uvijek diskretan u napadu: "Važan nam je u obrani na petici, halfu, možda bi mogao biti napadački odvažniji, no odigrao je dobru utakmicu danas."

Domagoj Duvnjak bio je odmah uz Horvata u utrci za najefikasnijeg, ubilježio je sedam golova. "Odlučili smo odigrati puno bolju obranu nego protiv Löwena. Ušli smo maksimalno u ovu utakmicu, nismo dali da nas zavara njihov visok poraz kod kuće u prvom kolu", rekao je Duvnjak nakon pobjede: "Nastojat ćemo dobre stvari koje smo danas radili ponoviti i u idućim utakmicama, a popraviti ono što je bilo loše."

Gosti nisu mogli ništa drugo nego čestitati. "Teško je nešto reći, danas smo dobili jako dobru rukometnu lekciju i nadam se da ćemo nešto naučiti iz ove utakmice", komentirao je Wislin trener Bogdan Kowalczyk: "Ne sjećam se da sam ikad izgubio s ovakvom razlikom, ali nadam se da će se u nastavku sezone pokazati da smo nastradali protiv budućih prvaka Europe, onda će ovaj poraz manje boljeti." Ne bismo imali ništa protiv.

Morten Seier, vratar gostiju, prikupio je devet obrana u prvom poluvremenu, no nije mogao pokrpati sve rupe. "Teška utakmica za nas, jak protivnik, bili su čvršći i brži, bolji od nas u svim segmentima. Teško je reći nešto više nakon ovakvog poraza, naravno da se ovome nismo nadali kad smo došli u Zagreb", kazao je danski čuvar mreže.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!