Rukomet

Nexe u Prištinu s plus deset

Branko Barić • ponedjeljak, 13.10.2008.
Nexe u Prištinu s plus deset
Foto: Ivana Strahija

Rukometaši Nexea iz Našica odigrali su prvi susret drugog kola Kupa EHF, dok su rukometašice zagrebačke Lokomotive u ženskoj konkurenciji istog natjecanja odigrale uzvratni susret protiv turskog Üsküdara. Uspjeh ta dva naša predstavnika bio je – polovičan...

U jednoj pravoj rukometnoj fešti pred oko 1200 gledatelja Nexe je odigrao svoj premijerni europski ogled, i to protiv momčadi Prištine. Uvodne minute susreta obilježila je očita nervoza domaćina, a strijelac prvog našičkog euro-pogotka bio je Franjo Lelić. Prvi korak ka pobjedi načinjen je sa serijom 5:0 kod rezultata 4:5 za goste, a na krilima sjajnog vratara Rajkovića Našičani nastavljaju s dobrom igrom i na veliki odmor odlaze sa 17:12.

Četiri uzastopna pogotka u početkom drugog dijela praktički su riješila pitanje pobjednika, pa je ostalo još samo pobrinuti se za gol razliku s kojom će se putovati u Makedoniju. Konačnih 34:24 ulijevaju veliku nadu svim ljubiteljima rukometa u Našicama da će ove sezone ponovno vidjeti europsku utakmicu.

Najistaknutiji pojedinci u redovima pobjednika bili su vratar Rajković sa 17 obrana, te Kasak s osam i Barišić sa sedam postignutih pogodaka. Najopasniji gostujući igrač bio je Bancaliski sa sedam golova.

Loše vijesti stigle su nam iz Turske, gdje su Lokosice otišle na uzvrat protiv Üsküdara s dva pogotka prednosti iz prvog susreta (29:27). Turkinje su slavile s 28:26 i zbog gola više postignutog u gostima izborile treće kolo Kupa EHF. Iako se radi o iznimno mladom sastavu, ovaj rezultat Zagrepčanki ipak je veliko razočaranje, budući da se teško prisjetiti kad je ovaj klub tako rano završio svoj europski nastup.

Kup EHF (M), drugo kolo, prvi susret: Nexe – Priština 34:24 (17:12)

Kup EHF (Ž), drugo kolo, uzvratni susret: Üsküdar - Lokomotiva 28:26 (15:16)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!