Košarka

Baždarićeva 22 poena nedovoljna

Branko Barić • ponedjeljak, 13.10.2008.
Baždarićeva 22 poena nedovoljna
Foto: Tomislav Pacak

Barcelona i Tau Ceramica jedine su dvije neporažene momčadi nakon prva tri kola španjolske ACB lige. Na teren je u nedjeljnim utakmicama istrčalo čak šest Hrvata, od kojih su neki odigrali vrlo zapažene role...

Stopostotnoj Barceloni u nedjelju se pridružila i Tau Ceramica slavljem na vrućem terenu u Malagi. Unicaja je unatoč bučnoj podršci svojih deset tisuća navijača stalno bila u zaostatku, no uvijek blizu gostima. Gosti iz Taua susret su riješili tek u posljednjoj minuti zahvaljujući odličnoj preciznosti s crte slobodnih bacanja. U pobjedi 75:69 20 poena postigao je Igor Rakočević, dok je naš Stanko Barać ubacio četiri koša uz šest skokova.

Bilbao je teško stradao na gostovanju kod Manrese i rezultatom 75:55 ubilježio svoj prvi ovosezonski poraz. Kod poraženih najzapaženiji bili su Drago Pašalić s 13 poena i četiri skoka, te Marko Banić s 11 koševa i tri skoka.

Filipe Reyes s 29 poena i 13 skokova odveo je madridski Real do pobjede protiv Bruese rezultatom 94:78. Marko Tomas je na parketu proveo tek pet minuta i za to vrijeme ubacio jednu tricu.

Joventut je proživljavao teške trenutke na gostovanju protiv Menorce, čak su dva puta gubili po 16 poena razlike, no na koncu su ipak iščupali pobjedu 75:73, zahvaljujući prije svega Braceyju Wrightu koji je ubacio 26 poena. Sjajan je u redovima domaćih bio Marino Baždarić koji je ubacio 22 poena (5/8 za dva, 4/6 za tri), a dobru partiju pružio je i Marijo Stojić s 11 poena, pet skokova i tri asistencije.

Fuenlabrada je više od 30 minuta kontrolirala utakmicu protiv Gran Canarije, da bi u posljednjoj dionici sve prokockali i izgubili s 75:86. Granada je na svom parketu bila iznimno uvjerljiva protiv Cajasola, ubilježivši pobjedu rezultatom 79:59.

ACB, treće kolo: Fuenlabrada - Gran Canaria 75:86, Menorca – Joventut 73:75, Granada – Cajasol 79:59, Bruesa - Real Madrid 78:94, Manresa - Bilbao Basket 75:55, Unicaja - TAU Cerámica 69:75

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!