Košarka

Sesar preko 30

Branimir Korać • ponedjeljak, 13.10.2008.
Sesar preko 30
Foto: Nikola Movrić

Veliki broj Hrvata već je započelo s novom sezonom diljem Europe, u ovoj ranoj fazi igraju još u dosta promjenjivoj formi, a onaj čiji učinak ovog vikenda treba istaknuti je Josip Sesar...

Belgija

Jure Lalić (Charleroi): Charleroi je u drugom kolu belgijskog prvenstva svladao na svom parketu Liege 68:61. Jure Lalić dobio je 16 minuta i ubacio četiri poena (2/5 za dva) uz tri skoka i tri osobne pogreške.

Vladimir Anzulović (Pepinster): U derbiju kola Pepinster je bio bolji od Oostendea s tijesnih 65:63. Vladimir Anzulović dobio je malu minutažu, igrao je svega tri minute i upisao jednu asistenciju.

Hrvoje Oršulić (Bree): U drugoj belgijskoj diviziji Bree je u gostima s lakoćom svladao Falco Gent 87:72. U pobjedi izborenoj u zadnjih deset minuta Hrvoje Oršulić ubacio je osam poena.

Josip Vučica (Bree): Uz Hrvoja Oršulića u dresu Breea nastupa i Josip Vučica koji je odigrao vrlo dobro protiv Genta. Susret je završio s 14 poena i tako uz Hodgea (19) bio najbolji strijelac kod pobjednika.

BiH

Josip Sesar (Zrinjski): Na startu prvenstva BiH Zrinjski je gostovao u Mrkonjić Gradu kod Mladosti i slavio 89:86. Sjajnu utakmicu odigrao je Josip Sesar koji je ubacio 35 poena.

Boris Džidić (Zrinjski): Osim Sesara velike zasluge za pobjedu Zrinjskog idu još jednom nekadašnjem članu Cibone. Boris Džidić bio je drugi strijelac mostarske momčadi s 19 poena.

Ivan Čular (Grude): Grude su uz dosta muke došle do pobjede nad Vitezom 74:72. Među najistaknutijima kod pobjednika bio je dojučerašnji član Borika Ivan Čular koji je ubacio 16 poena.

Željko Palavra (Vitez): Vitez je pružio jak otpor u Grudama, ali nije uspio iznenaditi. Poražen je s malih dva poena razlike, a u porazu je prvo ime bio Željko Palavra s 18 poena.

Češka

Denis Mujagić (Podebrady): Podebrady u drugom kolu češkog prvenstva nije uspio svladati u gostima ambiciozni Decin. Poraženi su 77:65, a Denis Mujagić igrao je 23 minute i ubacio devet poena (1/3 za dva, 2/7 za tri, 1/2 slobodna bacanja) uz dvije asistencije.

Francuska

Hrvoje Perinčić (Hyeres Toulon): Hrvoje Perinčić bio je ključni čovjek u pobjedi Hyeresa nad aktualnim prvakom Nancyjem 81:73. Perinčić je odigrao odličnu utakmicu i za 36 minuta ubacio je 19 poena (5/6 za dva, 3/5 za tri) čemu je dodao sedam skokova i dvije ukradene lopte.

Njemačka

Jasmin Perković (EWE Baskets Oldenburg): EWE Baskets iz Oldenburga upisao je gostujuću pobjedu u četvrtom kolu njemačkog prvenstva protiv Bremerhavena 89:75. Jasmin Perković igrao je 27 minuta i ubacio deset poena (1/5 za dva, 1/4 za tri, 5/10 slobodna) uz šest skokova.

Grčka

Vladimir Krstić (Egaleo): U prvom kolu grčkog prvenstva Egaleo je na svom parketu visoko poražen od Olympiakosa. Vladimir Krstić dobio je 13 minuta i za to vrijeme ubacio jedan poen (0/2 za tricu, 1/2 slobodna bacanja) uz dvije ukradene i četiri izgubljene lopte.

Hrvoje Henjak (AGO Rethimno): Susret prvog kola druge grčke lige između Rethimna i ICBS-a riješen je tek nakon tri produžetka pobjedom Rethimna 106:103. Hrvoje Henjak bio je prvo ime kod pobjednika s 23 poena (8/15 za dva, 7/8 slobodnjaci), osam skokova, tri asistencije i dvije blokade.

Matija Češković (ICBS): Kako je Henjak briljirao kod Rethimna, tako je i Češković bio sjajan u sastavu poraženog ICBS-a. Igrao je 35 minuta i bio najbolji strijelac susreta s 28 poena (7/10 za dva, 3/6 za tri, 5/8 slobodna) uz četiri asistencije.

Ivan Kartelo (KAO Dramas): Hrvatski dvojac u dresu Dramasa u novu sezonu krenuo je porazom na gostovanju kod Iraklisa 70:58. Ivan Kartelo odlično je iskoristio 24 minute te je s 18 poena (7/7 za dva, 4/5 slobodna) i pet skokova bio najbolji pojedinac kod gostiju.

Željko Župić (KAO Dramas): Dobru minutažu u porazu od Iraklisa imao je i Željko Župić. On je igrao 28 minuta i ubacio sedam poena (2/5 za dva, 0/4 za tri, 3/4 slobodna) i tome dodao četiri skoka.

Italija

Sandro Nicević (Benetton): U derbiju kola talijanskog prvenstva Benetton je tijesno svladao Air Avellino 71:68. Sandro Nicević bio je odličan i za 34 minute ubacio je 16 poena (7/12 za dva, 2/4 slobodna) uz deset skokova, četiri asistencije i dvije blokade.

Dalibor Bagarić (Fortitudo): Nakon neuspješnog izleta u SAD, Dalibor Bagarić pridružio se Fortitudu i u prvom susretu u pobjedi kod Snaidera 90:72 igrao osam minuta. Za to vrijeme ubacio je dva poena (1/1 za dva, 0/2 slobodna).

Poljska

Igor Miličić (AZS Koszalin): U petom kolu poljskog prvenstva Koszalin je u gostima iznenadio Kotwicu i svladao ju 73:61. Važnu ulogu u toj pobjedi imao je i Splićanin Igor Miličić koji je za 30 minuta ubacio 14 poena (1/2 za dva, 3/5 za tri, 3/3 slobodna) i tome dodao dva skoka i dvije asistencije.

Damir Miljković (Turow): U derbiju poljskog kola Turow je održao pravu lekciju Prokomu i pregazio ga 80:59. Damir Miljković u pobjedničkom sastavu dobio je tek četiri minute i ubacio tri poena (1/1 za tri) uz dvije asistencije.

Rusija

Marko Popović (Unics Kazan): Unics je odlično ušao u prvenstvo sjajnim drugim poluvremenom u Rostovu gdje je svladan Lokomotiv 90:68. Marko Popović bio je najefikasniji kod pobjednika upisavši za 37 minuta 20 poena (2/6 za dva, 4/11 za tri, 4/6 slobodna) uz šest skokova i pet asistencija.

Krešimir Lončar (Unics Kazan): Krešimir Lončar u dresu Unicsa debitirao je upravo protiv svoje prošlosezonske momčadi Lokomotiva. Odigrao je vrlo dobro i za 25 minuta ubacio je deset poena (4/8 za dva, 2/4 slobodna) uz osam skokova i tri asistencije.

Slovačka

Ognjen Petrović (Dolny Kubin): U drugom kolu slovačkog prvenstva Dolny Kubin poražen je na svom parketu od Košica 81:79. U porazu svog kluba Ognjen Petrović bio je najbolji pojedinac s 26 poena.

Ivan Barišić (Komarno): Komarno je stiglo do prve pobjede i to na svom parketu protiv bratislavskog Intera 91:81. Ivan Barišić igrao je 24 minute i ubacio 16 poena uz dva skoka i dvije asistencije.

Goran Marić (Komarno): Goran Marić dobio je dvije minute više od Barišića, a susret je završio s 14 poena i šest skokova.

Antonio Bičvić (Handlova): Handlova je u drugom kolu gostovala kod Banske Bystrice i ubilježila poraz 93:83. Antonio Bičvić za poražene je odradio 16 minuta i ubacio 12 poena uz tri skoka.

Boško Škara (Banska Bystrica): A najzaslužniji za pobjedu Banske Bystrice protiv Handlove je Boško Škara. On je bio nezaustavljiv za goste i susret je završio s 29 poena.

Dražen Klarić (Svit): Chemosvit nije dobro ušao u novu sezonu. Drugo kolo donijelo mu je domaći poraz od Levica 87:78, a Dražen Klarić susret je završio s 11 ubačenih poena.

Slovenija

Vjeran Soldo (Postojna): Postojna je u drugom kolu slovenskog prvenstva na svom parketu upisala katastrofalan poraz. Bolji je bio Zlatorog s čak 98:59, a Vjeran Soldo je za 31 minutu ubacio deset poena (5/9 za dva) uz tri skoka.

Antonio Žižić (Postojna): U visokom porazu Postojne 20 minuta dobio je Antonio Žižić koji ih je iskoristio za devet poena (4/6 za dva, 0/1 za tri, 1/2 slobodna) i tri skoka.

Denis Toroman (Luka Koper): Luka Koper imala je lagan posao na svom parketu protiv Alposa iz Šenturja. Slavila je 79:64, a Denis Toroman je za 22 minute ubacio 12 poena (3/3 za dva, 2/4 za tri)uz dva skoka i dvije asistencije.

Ivan Šimunić (Luka Koper): Ivan Šimunić nije bio toliko raspoložen. On je igrao 22 minute i ubacio tri poena (1/4 za dva, 1/3 slobodna) uz četiri skoka.

Dražen Bubnić (Luka Koper): Uz Toromana vrlo dobar učinak kod Koprana imao je Dražen Bubnić koji je igrao 19 minuta i ubacio 12 poena (6/10 za dva) uz četiri skoka.

Toni Šoda (Nova Gorica): Nova Gorica na svom parketu nije uspjela iznenaditi Polzelu koja je bila bolja 82:69. Toni Šoda je kod poraženih igrao 23 minute i ubacio pet poena (2/3 za dva, 1/1 slobodna) uz tri skoka i tri blokade.

Marko Šamanić (Polzela): U pobjedi Hopsa iz Polzele 82:69 Marko Šamanić krenuo je u petorci i za 21 minutu ubacio je osam poena (4/7 za dva).

Marin Han (Geoplin Slovan): Geoplin je upisao očekivanu pobjedu protiv Elektre 81:72. Marin Han kod pobjednika igrao je 21 minutu i ubacio četiri poena (2/4 za dva, 0/2 za tri) i tome dodao dva skoka i tri asistencije.

Davor Marcelić (Krka): Dvoboj Krke i Heliosa u NLB ligi bodovao se i u slovenskom prvenstvu. Krka je visoko slavila u gostima 75:56, a kod pobjednika već standardno dobar bio je Davor Marcelić koji je za 32 minute ubacio 18 poena (2/2 za dva, 4/7 za tri, 2/2 slobodna) uz četiri skoka.

Damjan Rudež (Union Olimpija): Union Olimpija u NLB ligi u gostima kod Crvene zvezde nije mogla do pobjede. Domaćin je slavio 84:77, a Damjan Rudež nije se proslavio. Krenuo je u petorci i igrao 20 minuta te ubacio dva poena (0/3 za dva, 0/2 za tri, 2/3 slobodna).

Španjolska

Bojan Bogdanović (Murcia): Real je Bojana Bogdanovića posudio Murciji, no naš mladi košarkaš još se nije izborio za minutažu. U visokom porazu od Estudiantesa 93:66 igrao je tek četiri minute bez utjecaja na igru i učinka.

Marino Baždarić (Vive Menorca): Baždarić je imao odličnu večer protiv Joventuta, ali to nije pomoglo njegovoj momčadi. Joventut je slavio 75:73, a Baždarić je za 32 minute ubacio 22 poena (5/8 za dva, 4/6 za tri, 0/2 slobodna) uz sedam skokova.

Mario Stojić (Vive Menorca): Mario Stojić ostvario je skromniji učinak od svog momčadskog kolege. Za 27 minuta upisao je 11 poena (2/4 za dva, 1/6 za tri, 4/4 slobodna) uz pet skokova i tri asistencije.

Marko Tomas (Real Madrid): Real se prošetao u gostima kod Bruese i s lakoćom slavio 94:78, a Marko Tomas imao je vrlo malu minutažu. Igrao je tek četiri minute i ubacio tri poena (1/1 za tri).

Drago Pašalić (Iurbentia Bilbao): Ricoh Manresa pokazala se vrlo negostoljubivom i pregazila je Bilbao 75:55. Drago Pašalić bio je najbolji pojedinac kod poraženih s 13 poena (5/7 za dva, 3/4 slobodna), četiri skoka i dvije blokade za 18 minuta.

Marko Banić (Iurbentia Bilbao): Odmah uz bok Pašaliću bio je drugi naš internacionalac u dresu Iurbentije Marko Banić. On je igrao minutu više i ubacio 11 poena (4/9 za dva, 3/3 slobodna) i dodao tri skoka.

Stanko Barać (Tau Ceramica): U pobjedi Tau Ceramice kod Unicaje 75:69 Stanko Barać krenuo je s klupe i za 14 minuta ubacio četiri poena (2/7 za dva) i uhvatio šest skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!