Zimski sportovi

Vrhunac sezone Sljeme i SP

HINA • utorak, 14.10.2008.
Vrhunac sezone Sljeme i SP
Foto: FaH

Hrvatski skijaši s velikim optimizmom ulaze u novu sezonu Svjetskog kupa, dok je vrhunac cijele sezone Svjetsko prvenstvo koje će se od 2. do 15. veljače 2009. održati u francuskom Val d'Isereu, kazao je direktor skijaške reprezentacije Vedran Pavlek...

Na najavnoj konferenciji Hrvatskog skijaškog saveza u Zagrebu po prvi puta nije bio nitko od skijaša, koji po Pavlekovim riječima marljivo treniraju i maksimalno koriste gotovo idealne uvjere koji vladaju ovih dana na ledanjacima u Hintertuxu, Möltalleru, Söldenu i Pitztalu.

Ivica Kostelić trenira na Hintertuxu i on će jedini od hrvatskih skijaša nastupiti na tradicionalnom otvorenju sezone veleslalomu 25. listopada na austrijskom ledenjaku Sölden. Ivica će ove sezone biti aktivniji no ikad jer će voziti gotovo sve utrke Svjetskog kupa, uključujući i brze discipline, dodao je Pavlek, dok se drugi član muške A reprezentacije Natko Zrnčić-Dim trenutno priprema na Pitztalu, gdje trenira brze discipline.

Kostelić u novu sezonu po FIS bodovima ulazi s petog mjesta u slalomu, drugog u superkombinaciji, 26. u superveleslalomu, 39. u spustu i 86. u veleslalomu, dok je Zrnčić-Dim 10. u superkombinaciji i 45. u spustu. Kostelić i Natko-Zrnčić Dim bi na Svjetskom prvenstvu prema planu trebali nastupiti u svim diciplinama, dok su u B muškoj reprezentaciji Danko Marinelli, Tin Široki, Ivan Ratkić i Dalibor Šamšal, koji bi jedini uz Ivicu trebao nastupiti na utrkama Svjetskog kupa u finskom Leviju 15. i 16. studenoga.

Ana Jelušić nakon priprema u Argentini spremno ulazi u novu sezonu kao 11. slalomašica svijeta po FIS bodovima, a Riječanka se trenutno priprema u Söldenu, gdje će jedina od hrvatskih skijašica voziti prvi veleslalom sezone. Nika Fleiss se uspješno oporavlja od operacije koljena i marljivo trenira na austrijskom ledenjaku Pitztal odlučna da konačno prođe sezonu bez ozljeda i bolesti.

Jelušić i Fleiss će sigurno nastupiti na slalomu u Leviju 16. studenoga, a njima će se u Finskoj pridružiti i Sofija Novoselić, koja je u ženskoj B reprezentaciji zajedno s Matejom Ferk i Teom Palić.

Ovogodišnja sezona Svjetskog kupa bit će izuzetno naporna s 38 muških i 36 ženskih utrka, a svi hrvatski skijaši najviše očekuju upravo od sljemenskih slaloma 4. i 6. siječnja.

Na sastanku s novinarima Pavlek je kazao i da FIS ove sezone pokreće i promocijsku utrku 2. siječnja na jednom od glavnih moskovskih trgova u paralel-slalomu. To natjecanje će se održati na ogromnoj platformi, a nastupit će 10 najboljih slalomaša svijeta, dakle najvjerovatnije i Ivica Kostelić, četiri skijaša s pozivnicom i dva ruska skijaša s obzirom da se radi o promociji skijanja u Rusiji uoči Zimskih olimpijskih igara 2014. u Sočiju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!