Liga prvaka - Skupina H, 3. kolo, 18.10.2008.
OTP Bank Pick Szeged
OTP Bank Pick Szeged 30:36 RK Zagreb
RK Zagreb

Na krilima Štrleka prema prolazu

Vedran Attias • subota, 18.10.2008.
Na krilima Štrleka prema prolazu
Foto: Kristijan Komarica

U vrlo bitnoj, možda i presudnoj utakmici za plasman u sljedeći krug, Zagreb CO je odigrao svoju najbolju ovogodišnju utakmicu u Ligi prvaka i potpuno deklasirao mađarski Pick Szeged. Apsolutni heroj večeri i nova zvijezda Zagreba bio je mladi Manuel Štrlek s devet golova isto koliko je zabio i Lazarov...

Pick Szeged - CO Zagreb 30:36 (14:15)

Szeged, Gradska dvorana, 3.000 gledatelja

Suci: Rickard Canbro, Mikael Claesson (oba iz Švedske)

Pick Szeged: Puljezević (9 obrane), Ghionea 7, Žvižej 5, Krivokapić 5, Osmajić 4, Petrea 4, Simon 2, Bjeliš 1, Vadkerti 1 i Katzirz 1. Trener: Vladan Matić.

Croatia osiguranje: Šego, Škof (7 obrana), Somić (2), Lazarov 9 (4), Štrlek 9, T. Valčić 5, Duvnjak 4, Vori 3, Vukić 3, Horvat 2, Džomba 1 (1). Trener: Lino Červar.

Sedmerci: CO Zagreb 5/6, Pick Szeged 2/2.

Isključenja: Szeged 6 minuta (Žvižej 2, Petrea 2, Herbert 2), CO Zagreb 2 minute (T. Valčić 2)

Zagreb se od samog početka u Szegedu postavio vrlo autoritativno i jasno dao do znanja kako su u Mađarsku došli po pobjedu. Dobrom i vrlo pomičnom 3-2-1 obranom te brzim kontrama, zagrebaši su odmah došli do vodstva od 2:0 te tako utišali oko 3.000 napaljenih gledatelja.

Mađari su se pribrali i izjednačili, no nakon igre gol za gol, Zagreb je opet ubacio u brzinu više i u 15. minuti, na krilima mladog Štrleka, poveo velikih 8:4. Nevjerojatna je lakoća kojom je mladi Štrlek zabijao golove iskusnom Puljezeviću na golu Picka. Nažalost, Zagreb nije uspio zadržati ovu veliku prednost do odmora i domaćini, predvođeni Rumunjima Petreom i Ghioneaom, se vraćaju u igru.

Červar je nakon 20 minuta igre na klupi ostavio Duvnjaka i na mjesto organizatora igre stavio mlađeg Valčića što se nije pokazalo kao dobar potez. Naš je izbornik i trener najboljeg kluba vidio kako Zagreb gubi ideju u napadu pa je Valčićevu brzinu vidio kako moguće rješenje, no to nije bio slučaj. Pick je do kraja prvog dijela čak jednom i poveo (13:12), a na odmor je Zagreb ipak otišao s minimalnom prednošću od 15:14.

Mađari su nastavak počeli pogotkom za 15:15, a onda - na terenu je ostao samo Zagreb. Klupa Zagreba je na početku nastavka promijenila obranu u 5-1 s Lazarovom na Petreji i Mađari na to nisu imali odgovor te je prednost samo rasla.

Štrlek je nastavio "trpati" golove iz kontre i to tako da je svaki puta zabio na drugi način te tako pokazao kako su priče o golemom talentu bile potpuno opravdane. Vori je vrlo lukavim potezom zaradio isključenje za mađarsku momčad i sedmerac za Zagreb, a makedonski desni vanjski bio je siguran s crte od sedam metara i prednost je rasla.

Zagrebaši su u samo nekoliko minuta pobjegli na pet razlike (15:20), no nisu na tome stali nego su nastavili povećavati svoju prednost. Mađari su do 46. minute držali minus pet, ali onda Zagreb još jednom dodaje gas i golovima Vukića, koji je zamijenio iscrpljenog Štrleka, odlazi na ogromnih plus deset (21:31).

U posljednjih smo desetak minuta vidjeli dosta lijepih poteza Tončija Valčića, Vorija i Lazarova te nekoliko obrana Somića. Do kraju su se Mađari ipak malo pribrali, a Zagreb malo usporio i prerano počeo slaviti pa je tako prednost pala i konačan je rezultat bio 36:30 za našeg prvaka.

Sve u svemu, Zagreb je, i to bez najboljeg igrača na svijetu Ivana Balića, pružio odličnu utakmicu i pokazao kako su velika očekivanja na početku sezone itekako imala pokriće. Naš je prvak ovom pobjedom praktički osigurao drugi krug, a hoće li u njega ući s prvog ili drugog mjesta - odlučit će se u Njemačkoj.

Liga prvaka - Skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Rhein-Neckar Löwen38:25Orlen Wisla Plock
OTP Bank Pick Szeged30:36RK Zagreb
1Rhein-Neckar Löwen 6198:160+3810
2RK Zagreb 6186:156+3010
3OTP Bank Pick Szeged 6159:161-24
4Orlen Wisla Plock 6122:188-660

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!