Košarka

"Dobro da smo i odigrali utakmicu"

Martina Oštrić • ponedjeljak, 20.10.2008.
"Dobro da smo i odigrali utakmicu"
Foto: Nikola Movrić

Nakon utakmice, s nekolicinom su novinara svoja mišljenja podijelili treneri Dubrovnika, Darko Kunce, i trener Borika - Puntamike Tihomir Bujan...

Trener dubrovačke momčadi Darko Kunce smatra da se njegova momčad Zadranima predstavila u dobrom svjetlu. "Igrali smo koliko smo mogli, vodili skoro 30 minuta, no na kraju su presudile dvije trice koje ste vi pogodili a mi ne", kazao je Kunce dodavši kako ne bi bilo nezasluženo ni da je njegova momčad odnijela pobjedu.

Gostujući trener tijekom cijele je utakmice prigovarao sucima, a za jedan je komentar i nagrađen tehničkom greškom. "Ove godine donesena su nova pravila koja smo dobro proučili jer u Dubrovniku imamo dva međunarodna suca koja su nam ta pravila interpretirali. Nažalost, to se u Hrvatskoj još uvijek ne provodi, i u cijeloj toj priči došli smo u situaciju da moramo prigovarati, a to je veliki problem".

"Ako mi na treningu igrače učimo nova pravila, a ona se ne primjenjuju, mi smo u svakoj utakmici u minusu", smatra Dubrovčanin. Ipak, trener gostiju smatra kako greške sudaca nisu presudile utakmicu, već je presudilo što su domaći pogodili dva važna šuta, a gosti ne.

Domaći trener Tihomir Bujan nakon prošlotjedne posjete Dubrovniku koji je u prvom kolu pobijedio zagrebačku Dubravu očekivao je neizvjesnu utakmicu. "Nadao sam se da će ta dva - tri šuta, kao što je i Darko rekao, otići na našu stranu, i da ćemo uspjeti dobiti".

"Kao što vjerojatno i sami vidite, sve su domaće momčadi u prva dva kola ostvarile pobjede, i mislim da to dovoljno govori o izjednačenosti lige i o važnosti domaćeg terena".

"Mi imamo taj hendikep da u Jazinama nemamo dovoljan broj treninga, a uz to smo imali hendikep da ovaj tjedan zbog parketa tamo uopće nismo mogli trenirati, pa smo bili sretni što smo uopće i mogli odigrati utakmicu" rekao je Bujan dodavši kako je s obzirom na okolnosti sretan što je njegova momčad došla do prve pobjede ove sezone.

Strateg Puntamike dotakao se i bliže budućnosti svoga kluba: "Sad nas čekaju dva vrlo teška i neugodna gostovanja za redom - protiv Dubrave, koja je izgubila obje partije u prva dva kola, a nakon Dubrave Trogir, te ćemo pokušati uhvatiti bar jednu pobjedu", završio je Bujan.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!