Nogomet

Bilić ne ide u Tottenham

Marin Vuković • ponedjeljak, 20.10.2008.
Bilić ne ide u Tottenham
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Izbornik hrvatske reprezentacije otklonio je bilo kakvu mogućnost dolaska u Tottenham i po tko zna koji put potvrdio vjernost izborničkoj funkciji i klupi hrvatske reprezentacije.

Do nedjelje navijači Tottenhama mogli su se tješiti kako je nekada davno u povijesti postojala generacija nogometaša Spursa koji su sezonu otvorili lošije nego trenutna postava londonske momčadi. Nakon poraza od Stoke Cityja, utjehe više nema. Šesti poraz u osam odigranih kola i samo dva osvojena boda predstavljaju službeno najgori početak sezone nogometnog kluba Tottenham Hotspur.

I dok Juande Ramos tvrdi kako ima podršku klupskih čelnika i igrača i pokušava odati dojam čovjeka koji još uvijek osjeća tlo pod nogama, engleski mediji već su se počeli nabacivati imenima Španjolčevih potencijalnih nasljednika, a kako to u Engleskoj uvijek biva, jedno od imena je i ono našeg izbornika Slavena Bilića.

Umjesto nagađanja i spekulacija, BBC je odlučio potražiti odgovor upravo od hrvatskog izbornika, koji se još jednom morao zahvaliti na silnoj pozornosti i odbiti bilo kakvu mogućnost dolaska u Tottenham. "Moje ime povezivalo se s mnogim klubovima u engleskoj Premier ligi i mogu samo reći da mi sve to godi, ali ja imam svoj posao s hrvatskom reprezentacijom i to je jedino na što sam koncentriran", izjavio je Bilić.

Nevjerojatan niz loših rezultata Spursa iznenadio je i hrvatskog izbornika, a definitivno utječe i na naše reprezentativce Vedrana Ćorluku i Luku Modrića. "Kriza u Tottenhamu svakako je imala utjecaja i na njih dvojicu, ali oni podržavaju menadžera Ramosa i ne vidim nekakav problem", procijenio je izbornik.

"Teško je vjerovati da se Tottenham našao u ovakvoj situaciji, ali u sličnoj situaciji bili su mnogi veliki klubovi. Stvari jednostavno krenu nizbrdo, pa se dogode i ozljede, crveni kartoni, loša sreća, sve to može frustrirati. Znam u kakvoj su situaciji, ali sam uvjeren kako će se vratiti, velik je to klub", dodao je.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!