Nogomet

"Prva je jako bitna"

Vedran Attias • utorak, 21.10.2008.
"Prva je jako bitna"
Foto: Davor Sajko

(Iz Čateža za Sportnet.hr Vedran Attias). U Maksimiru je u četvrtak prva utakmica Lige Uefa u kojoj Dinamo igra protiv NEC-a. Što od utakmice s Nizozemcima očekuju Dinamovi južnoamerikanci Luis Ibanez i Pedro Morales - saznali smo danas...

Dinamovi igrači još nisu imali detaljnu analizu nizozemskog sastava: "Nismo još gledali snimke NEC- a. Sutra imamo sastanak i detaljniju analizu pa ćemo znati više. Zasada znam da su čvrsta i dobra ekipa te kako neće biti lako, no ako uđemo kao protiv Sparte - bit će dobro", rekao je Luis Ibanez.

A ako Modri uđu u utakmicu kao u Šibeniku?: "Nećemo tako ući", uz smiješak je rkao lijevi bek Dinama. Osjećaju li igrači kako se diže forme pred važne europske nastupe: "Vjerujem da se dižemo u formi, a najbolji dokaz je utakmica protiv Sparte. U prvenstvu vodimo i smatram da ćemo igrati sve bolje. Naravno, trebalo je vremena da se posložimo, a sada je pred nama dokazati da smo dobro ekipa. Prva utakmica je jako bitna."

Bočni Dinama cijele je sezone pokazivao kako ima silovit udarac, a u Šibeniku mu je konačno "sjela": U Boci sam dodatno trenirao udarac, a u drugoj ekipi sam izvodio sve prekide. Do sada nisam imao toliko prilike pucati i zato sam sretan što sam dobio priliku i zabio."

Karte za NEC

U prodaji su karte za utakmicu Dinamo - NEC. Karte se mogu kupiti na križanju Maksimirske i Svetica svakog dana od 9-17 sati po sljedećim cijenama: 150 kuna zapad, 80 kuna istok i 50 kuna sjever.

Jedan od konkurenata za slobodnjake je i - Pedro Morales: "Ma neću ga pustiti da puca", kroz smijeh je rekao Čileanac i nastavio: "Zabio je prekrasan gol, ali ovdje je i Boško koji odlično puca slobodnjake i dosta toga ovisi o formi ili utakmici. U svakom slučaju, dobro je imati što više takvih igrača."

Morales je dobio nezgodan udarac u nastupu za Čile, no to je iza njega: "Da, primio sam oštar udarac sličan onome u Francuskoj, no oporavio sam se od toga i bit ću 100 posto spreman za četvrtak kada se nadam da ćemo dobro odigrati."

Zanimalo nas je koje su tri najbolje momčadi u skupini Lige Uefa: "Udinese odlično stoji u Italiji i sigurno su dobra momčad, a Tottenham je dobra ekipa unatoč tome što loše stoje u ligi. Ostale ekipe baš ne poznajem, no smatram da možemo proći dalje. I ako izgubimo bodove protiv, na papiru, jačih ekipa, mi se možemo nadati prolazu ako doma pobijedimo", smatra Morales.

Skauti prate protivnike

Drugi susret skupine D Lige Uefa između Udinesea i Tottenhama gledat će pomoćni trener Dinama Boris Kubla i šef Omladinske škole Romeo Jozak kako bi se Modri što bolje pripremili za sljedeće utakmice.

Ibanez se slaže sa suigračem: "Udinese i Tottenham su jaki, Spartak je također dobra ekipa, ali i NEC je morao zaslužiti svoj nastup. Uvijek trebamo igrati na pobjedu i ostaviti srce na terenu." U talijanskoj momčadi igra Moralesov kolega iz reprezentacije Sanchez: "Razgovorali smo čim smo vidjeli ždrijeb i sretan sam što ću igrati protiv njega, a dogovorili smo se da ćemo promijeniti dresove na kraju."

Kako su Dinamovi stranci zadovoljni s dosadašnjim boravkom u Dinamu i Zagrebu?: "Osobno sam zadovoljan sa svime u klubu i svojim igrama. Šteta što nismo ušli u Ligu prvaka, no to je bilo odlično iskustvo za sve igrače. U prvenstvu smo prvi, zabio sam nekoliko golova, a što više budemo trenirali i bili zajedno - bit će sve bolje. Naravno, želja je osvojiti prvenstvo i proljeće u Europi", smatra Pedro Morales.

Ibanez je sličnog razmišljanja: "Slažem se s Pedrom - zadovoljan sam. Vrlo sam sretan što sam tu. Što se tiče igre, sve se odvija na željeni način. Nisam igrao od početka godine, no malo pomalo sam dizao formu i uspio ući u prvih 11, ali još sam mlad i imam dosta za učiti."

Moglo se čuti dosta kritika na igru Moralesa zbog toga što su očekivanja bila (pre)visoka. Što on misli o kritikama?: "Naravno, uvijek pratim što se piše. Svaka je kritika dobrodošla i služi svakom igraču da popravi pogreške, no osobno me ne pogađa što se piše. Na meni je igrati što bolje, a što će proces adaptacije ići dalje - igrat ću sve bolje i bolje."

Mnogi smatraju kako je predstava u Pragu bila najbolja što je Čileanac pokazao u dresu Dinama, no on se ne slaže s tim: "Ne, nije mi to bila najbolja utamica. Igrao sam dobre utakmice u prvenstvu i kupu Uefa. Zadovoljan sam rastom forme i očekujem dati još više te s nestrpljenjem čekam sljedeće utakmice kako bi pokazao još više."

Iako obojica ovih simpatičnih mladića uče hrvatski, još uvijek se teško snalaze bez službenog prevoditelja Dinama Davida Prpe. Imaju vremena. Naučit će...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!