Nogomet

Skupina B: Werder izvukao bod u Ateni

Zoran Zdelar • srijeda, 22.10.2008.
Skupina B: Werder izvukao bod u Ateni
Foto: EPA

Inter je tek minimalnim rezultatom uspio svladati Ciprane, iako su stvorili ogroman broj prilika. Bremenski Werder u Ateni je u završnici utakmice uspio izboriti osvajanje boda...

Inter mogao i uvjerljivije

Portugalski strateg Jose Mourinho bio je u potpunosti u pravu kad je iznimno oprezno najavljivao utakmicu s Anorthosisom, jer su Ciprani pružili prilično dobar otpor objektivno daleko nadmoćnijem protivniku. Gosti su u Milanu već u uvodnih nekoliko minuta stvorili mnogo problema Interu.

Prvu pravu priliku upisao je ipak domaćin kad je već u 3. minuti preko Mancinija iznimno opasno zaprijetio, a gosti nisu mogli dati bolji odgovor od dvije sjajne prilike. Iskusni Francesco Toldo morao je fantastičnom reakcijom spasiti svoju mrežu od iznimno dobrog udarca Dellasa, a odmah nakon toga opasno mu je zaprijetio i Ocokoljić.

Do kraja prvog dijela Inter je uspio još tri puta opasno zaprijetiti, a od toga su jednu priliku i uspjeli iskoristiti. Minutu prije odlaska na odmor Maicon je s desnog boka lijepo uposlio Adriana koji s otprilike desetak metara glavom pogađa gornji lijevi kut Beqajeva gola.

U sudačkom produžetku prvog poluvremena Mancini je sjajno nabacio loptu s boka, a u kaznenom prostoru Anorthosisa vrlo dobro reagira Cordoba koji je glavom pucao ipak malo pored vratnice.

Nastavak utakmice donio je dominaciju Intera, no njegovi napadači nisu bili posebno raspoloženi te su iznimno teško pogađali okvir Anorthosisova gola, no zato su iznimno mnogo pucali pored gola. S minimalnih 1:0 na kraju je utakmica i završena, a ne bi bilo nepravedno da su domaćini i još pokoji put zatresli mrežu Ciprana.

Werder se spasio u Ateni

U Ateni je odigrana prilično zanimljiva i neizvjesna utakmica u kojoj je bremenski Werder nakon boda u posljednjoj prvenstvenoj utakmici, kad su odigrali 3:3 s Borussijom Dortmund, ovog puta također uzeo bod.

Werder je mogao do iznimno ranog vodstva nakon što je u 3. minuti Pizarro fantastično pucao, a doslovno ga je tek pokoji centimetar dijelio od sjajnog gola. Gosti su zato stigli do vodstva nakon pola sata igre kad je precizan bio Mertesacker. Özil je izveo slobodan udarac, a Mertesacker je izbjegao zamku zaleđa te uspio s nekoliko metara svladati Tsorvasa. Najvjerojatnije se Mertesacker prilikom primanja lopte malo poslužio rukom, no pogodak je u svakom slučaju priznat.

Panathinaikos je uspio izjednačiti prije odlaska na odmor. Mantzios je udarcem glavom u 36. minuti svladao Vandera nakon što je lopta prevarila cijelu obranu Werdera. Rezultatom 1:1 je i završeno prvo poluvrijeme, a domaćin ima razloga za nezadovoljstvo s obzirom da su ipak u većem dijelu dominirali.

Nakon što početkom drugog dijela utakmice Werder nije iskoristio jednu iznimno izglednu priliku preko Fringsa, domaćin je to kaznio golom za preokret u 68. minuti. Vandera je i ovom prilikom uspio ponovno svladati Mantzios. 15 minuta kasnije gosti su ipak uspjeli izboriti bod preko Almeide.

Liga prvaka - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Inter1:0Anorthosis
Panathinaikos2:2Werder Bremen
1Panathinaikos 68:7+110
2Inter 68:7+18
3Werder Bremen 67:9-27
4Anorthosis 68:806

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!