Zimski sportovi

Jelušić i Fleiss žele natrag u vrh

Goran Tomičić • petak, 24.10.2008.
Jelušić i Fleiss žele natrag u vrh

Nova skijaška sezona tradicionalno počinje veleslalomskim utrkama u Söldenu. Nika Fleiss i Ana Jelušić žele povratak u slalomski vrh, a naša najbolja skijašica očekuje i bolje rezultate u veleslalomu...

Naravno, od naše reprezentacije najviše očekujemo u slalomu. Ana Jelušić je prošle sezone ostvarivala rezultate ispod očekivanja, no Svjetski kup je ipak završila kao 11. slalomašica svijeta. Pripreme su još jednom odrađene iznimno kvalitetno i možemo očekivati našu predstavnicu u slalomskom vrhu, gdje i pripada.

Prošla sezona je za Niku Fleiss bila povratnička nakon velikim problema sa zdravljem i odrađena je zadovoljavajuće. Problemi su u međuvremenu postali daleka prošlost i od Samoborke možemo očekivati povratak među deset najboljih slalomašica svijeta, a u sezoni 2005/06 je dokazala da to nije nerealno. U slalomima će startati Sofija Novoselić i Matea Ferk, kojima će ovo vjerojatno biti još jedna sezona skupljanja iskustva.

Krug favorita za Veliki kristalni globus je poznat. Naslov brani odlična Lindsey Vonn, a glavnu konkurenciju će imati u austrijskoj reprezentaciji koju vodi Nicole HospMarlies Schild. Od ostalih treba izdvojiti sjajnu Mariu Riesch, rutinerke Goergl, Mancuso i Poutiainen, te uvijek spremnu Anju Pärson. U borbi za Mali kristalni globus u veleslalomu treba istaknuti Karbon, Moelgg, Zettel i Mancuso.

U prvoj utrci sezone Ana Jelušić će biti naša jedina predstavnica, a zbog slabih rezultata u veleslalomu imat će jako visok startni broj. Posljednje bodove u ovoj disciplini 21-godišnja Riječanka je osvojila 28. mjestom u Aspenu 25. studenog 2006. godine. Prve bodove osvojila je još kao 16-godišnjakinja, kad je 26. listopada 2002. godine upravo u Söldenu osvojila 23. mjesto. Teško je reći što možemo očekivati od nove veleslalomske sezone, ali Ana je ove godine na pripremama ovoj disciplini posvetila iznimno veliku pozornost i s punim pravom najavljuje bolje rezultate.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!