Košarka

Repeša nastavlja bez poraza

Vedran Babić • nedjelja, 26.10.2008.
Repeša nastavlja bez poraza

Nakon nepotpunog trećeg kola talijanske lige na vrhu su se izdvojile dvije momčadi s najizraženijim statusom favorita, Montepaschi i Lottomatica. Aktualni prvaci su se, doduše, izvukli u Teramu i slavili tek nakon produžetaka 82:81, dok su košarkaši Jasmina Repeše nešto lakše došli do pobjede u Bielli...

Bancatercas Teramo i Montepaschi Siena sastali su se u dvoboju dvaju neporaženih momčadi iz prva dva kola. Više od 36 minuta činilo se kako će domaćini biti ti koji će doživjeti prvi poraz jer su u tim trenucima zaostajali 57:67. Međutim, do kraja utakmice gosti zabijaju samo tri, a primaju 13 koševa i pobjednik se odlučivao u produžecima.

Početne minute pripadaju Teramu koji na polovici produžetka vodi 77:72, ali gosti predvođeni sjajnim Shaunom Stonerookom (14 koševa, devet skokova) i Rimantasom Kaukenasom preokreću rezultat i dolaze do važne pobjede. Upravo je Kaukenas bio igrač utakmice s 28 koševa, dok su domaćini u svom sastavu imali čak trojicu s 20 ili više koševa, no ni to im nije bilo dovoljno za trijumf.

Jasmin Repeša i njegova Lottomatica zadržali su stopostotni učinak lagano izborenom pobjedom protiv Angelico Bielle u gostima (85:94). Iako su se domaćini sasvim solidno držali tri četvrtine, kvaliteta gostiju došla je na naplatu u posljednjoj dionici susreta, koju su Rimljani dobili s 30:22 i time prelomili utakmicu.

Joe Smith ubacio je 31 koš za Biellu, a u gostujućim redovima petorica košarkaša su imali dvoznamenkasti učinak. Ipak, najviše su se istakli Primož Brezec sa 17 i Rodrigo De La Fuente s 14 koševa.

Fortitudo je poražen kod Montegranara iako je početkom posljednje četvrtine imao prednost od sedam koševa, a naš Dalibor Bagarić nije nastupio zbog ozljede. Eldo Caserta upisao je prvu pobjedu u sezoni protiv Armani Jeansa. Novi prvoligaši iz neizvjesne su utakmice izašli kao pobjednici 70:68, a utakmica je jedinstvena i po činjenici da je milanski sastav i prošlu prvenstvenu utakmicu izgubio potpuno istim rezultatom i to od La Fortezze kod kuće.

Lega A Basket, 3. kolo: Eldo Caserta - Armani Jeans 70:68, Premiata Montegranaro - Fortitudo Bologna 91:89, Bancatercas Teramo - Montepaschi Siena 70:70 (81:82 nakon produžetaka), Angelico Biella - Lottomatica Roma 85:94, Solsonica Rieti - Scavolini 61:59, La Fortezza Bologna - Snaidero Udine 86:74.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!