Zimski sportovi

"Šteta, ušao bih u drugu vožnju"

Antonija Pavlić • nedjelja, 26.10.2008.
"Šteta, ušao bih u drugu vožnju"
Foto: Nikola Movrić

Ivica Kostelić nesretno je završio svoju prvu utrku sezone u austrijskom Söldenu. Nakon jedne je pogreške u zavoju hrvatskom predstavniku ispao štap, te je bio prisiljen gotovo pola utrke odraditi praktički "bez ruku". Premda veliki hendikep, pogotovo u veoma zahtjevnom i izjednačenom muškom skijanju, Ivica je uspio odraditi vožnju do kraja i doći nadomak ulasku u 30 najboljih...

Veoma neobično za skijaške profesionalce, tri su štapa danas ostala na stazi u Söldenu. Jedan je od njih nažalost bio i onaj Ivice Kostelića, sa spust gripom i trakom oko zgloba, koji obično koriste rekreativci. Nažalost, izbor štapa očito je bio pogrešan, mnogi su se stručnjaci nakon utrke složili da bi štap s klik nastavkom bio daleko bolje rješenje, no lako je sada govoriti.

Unatoč tome, Ivica može biti zadovoljan jer je odvezao solidno te čak bio na pragu ulaska u drugu vožnju (33. mjesto). U cilju mu je rane previjala "snježna kraljica", Janica Kostelić, koja svakako ima iskustva s vožnjom bez štapa (Sljeme op.a).

"Šteta, žao mi je zbog ovog što se danas dogodilo. Jednostavno me toliko zarotiralo po izlasku iz zavoja te mi je štap prvo zapeo za vrata, a potom i ispao u dodiru s ledenom stazom. Stvarno se ne sjećam kada mi se to dogodilo na treningu, a kamoli utrci. Još jednom ponavljam, šteta, uvjeti su bili dobri, staza ledena i idealna za vožnju. Da nije bile te nezgode sigurno bih ušao u drugu vožnju. Nevjerojatno je da su još dva skijaša poslije mene ostala bez štapa", sa smijehom će najbolji hrvatski skijaš.

Bez opreme su, naime danas ostali i Talijan Florian Eisath i Slovenac Matic Skube, koji se nisu uspjeli dobro odraziti na startu te su im štapovi ostali u "početnom položaju".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!