Košarka

Markota pronašao novi klub

Bernard Jurišić • ponedjeljak, 27.10.2008.
Markota pronašao novi klub
Foto: Davor Sajko

Nesuđeno Cibonino reprezentativno pojačanje Damir Markota riješio je pitanje nastavka karijere. Iako se pripremao za Cibonu i Euroligu, sezonu će provesti u društvu Stojića i Baždarića u španjolskoj Menorci...

Damir Markota i službeno je raskrstio sve veze sa Cibonom. 23-godišnji hrvatski reprezentativac dobio je sporazumni raskid ugovora i u nastavku sezone nastupat će za španjolskog prvoligaša Menorcu. Podsjetimo, Markotu je trener Velimir Perasović udaljio iz momčadi nakon što se nije pojavio u autobusu kojim je Cibona krenula na put prema Petrovgradu, na pripremni turnir uoči početka sezone.

"Nestašni" Markota bit će čak treći Hrvat u toj momčadi, koja na vanjskim pozicijama ima još dvojicu potencijalnih reprezentativaca Marina Baždarića i Marija Stojića. Suigrač će mu biti i Kalojan Ivanov, brat blizanac zadarskog Bugara Dejana. Menorca je u četiri kola ACB lige ostvarila samo jednu pobjedu i očekuje je grčevita borba za ostanak u prvoligaškom društvu.

Markoti će Menorca biti peti profesionalni klub u karijeri. Nakon starta u Ciboni, nastupao je za Milwaukee Buckse, ruski Spartak iz Petrovgrada te litavski Žalgiris. Sa španjolskim klubom potpisao je dvogodišnji ugovor koji može biti raskinut u slučaju ispadanja u drugu ligu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!