Tenis

Federer u Davis Cupu od prvog kola

Maja Giljanović • srijeda, 29.10.2008.
Federer u Davis Cupu od prvog kola
Foto: Ante Đorđević

Roger Federer je prekinuo spekulacije i potvrdio da će se dogodine staviti na raspolaganje Švicarskom teniskom savezu na gostovanju Švicaraca u SAD-u...

Prvi je ovo put nakon pet godina da je 13-erostruki Grand Slam pobjednik odlučio u ovako ranoj fazi sezone poremetiti plan priprema i tjedan dana posvetiti reprezentaciji, a radi se o gostovanju Švicarske u SAD-u između 6. i 8. ožujka.

"U reprezentaciji imamo sjajan odnos, izvrsnu atmosferu i jedva čekam da se skupimo i zaigramo za Švicarsku. Radi se o izuzetno nezgodnom protivniku i to na njegovom terenu stoga bi se upravo to ozračje moglo ispostaviti presudnim", izjavio je Federer.

Drugi igrač svijeta je u rujnu zaigrao i protiv Belgije te ubilježio 3:0 pobjedu protiv Kristofa Vliegena pomogavši Švicarskoj da se vrati u prvu Svjetsku skupinu, a da mu partnerstvo sa Stanislasom Wawrinkom godi, dokaz je i zlato na Olimijskim igrama u Pekingu koje ga je, sam priznaje, vratilo u život.

Sretna je okolnost za Švicarce da je Davis Cup zakazan za vikend pred start velikog turnira u Indian Wellsu: "Svjesni smo da u slučaju da primjerice igramo u Australiji na Rogera vjerojatno ne bismo mogli računati, ali ovako se naše šanse multicipliraju", izjavila je glasnogovornica Švicarskog teniskog saveza.

Federer je zadnji put u prvom kolu Davis Cupa zaigrao još 2004. u trijumfu protiv Rumunja u Bukureštu.

SAD i Švicarska dosad su igrale dvaput. U Baselu 2001. (Federer dobio i Todda Martina i Jan-Michael Gambilla) su slavili Švicarci, a 1992. u Texasu su finalu "salataru" osvojili Andre Agassi i Jim Courier u singlu te John McEnroe i Pete Sampras u dublu.

I mi ćemo njihov susret pratiti osobito pozorno jer naši, kako se stvari trenutno čine, u Osijeku dočekuju Čileance i pobijede li Fernanda Gonzaleza i društvo u četvrtfinalu igraju upravo protiv ili SAD-a ili Švicarske.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisDavis Cup/Fed Cup
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!