Ostali sportovi

Silva ostaje prvak

Goran Markuš • četvrtak, 30.10.2008.
Silva ostaje prvak
Foto: Nikola Movrić

Zavšen je UFC 90 na kojem smo mogli uživati u novih deset vrlo uzbudljivih borbi, a posebno vrijedi istaknuti onu za naslov prvaka u srednjoj kategoriji između Silve i Cotea nakon koje bez ozbiljnijih problema "stari" prvak iz oktagona izlazi uzdignute glave...

U američkom Rosemontu prošlog vikenda održan je UFC 90 koji je i prije samog početka obećavao nekoliko vrlo zanimljivih borbi. Vrhunac večeri bez pogovora je ipak bila glavna borba u kojoj je Patrick Cote tražio pobjedu i preuzimanje titule prvaka srednje kategorije protiv sjajnog Andersona Silve.

Već na samom startu prve runde prevlast Silve bila je očita. Nekoliko čistih udaraca prošlo je ravno u tijelo Cotea, a posebno valja istaknuti udarac koljenom nakon kojeg izazivač ipak ostaje stajati na nogama.

U drugoj rundi Silva nastavlja sa nekoliko kako ručnih tak i nožnih kombinacija, no Patrick uspijeva izdržati pritisak sve do Andersonovog udarca rukom koji pronalazi put do glave protivnika. Cote je zateturao, no i dalje ne pada.

Početkom treće runde kad su već svi očekivali rješenje borbe sudačkom odlukom događa se "malo iznenađenje". Naime, kod pokušaja udarca nogom Cote pada na pod i panično se prima za koljeno. Već nakon nekoliko sekundi i viđenog lica prepunog boli svima je bilo jasno kako Patrick neće biti u stanju nastaviti borbu. Zasluženo, Anderson Silva je uspio obraniti svoju titulu prvaka srednje kategorije.

Što se ostalih borbi tiče valja spomenuti kako je Thales Leitas, čovjek protiv kojeg se trebao boriti naš Goran Reljić gušenjem već u prvoj rundi uspio svladati svog novog protivnika, Drewa McFedriesa. Sjetimo se, Reljić je samo 14 dana prije UFC 90 otkazao svoj nastup zbog iznenadne ozljede leđa. "Probudio se i nije se mogao dići iz krevete. Uistinu ne znamo što se dogodilo," izjavio je njegov menadžer, Zoran Šarić.

Također valja istaknuti i vrlo brzu pobjedu mladog Juniora dos Santosa protiv opravdano favoriziranog jiu jitsu majstora, Fabricia Werduma. Nakon samo 1:15 minuta Santosov udarac rukom pronalazi put do protivnika koji pada što Junior vrlo pametno koristi i sa nekoliko brzih te izuzetno jakih udaraca u glavu stiže do nove, vrlo važne pobjede.

UFC 90, rezultati:
1. Josh Burkman – Pete Sell (jednoglasna odluka sudaca)
2. Hermes Franca – Marcus Aurelio (jednoglasna odluka sudaca)
3. Dan Miller – Matt Horwich (jednoglasna odluka sudaca)
4. Spencer Fisher – Shannon Gugerty (gušenje, R3)
5. Thales Leites – Drew McFedries (gušenje , R1)
6. Tyson Griffin – Sean Sherk (jednoglasna odluka sudaca)
7. Fabricio Werdum – Junior dos Santos (tehnički nokaut, R1)
8. Gray Maynard –Rich Clementi (jednoglasna odluka sudaca)
9. Thiago Alves – Josh Koscheck (jednoglasna odluka sudaca)
10. Anderson Silva –Patrick Cote (ozlijeda, R3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!