Nogomet

"Dinamu je konkurent samo Dinamo"

Tomislav Pacak, Vedran Attias • četvrtak, 30.10.2008.
"Dinamu je konkurent samo Dinamo"
Foto: Davor Sajko

Etto i Ivan Kelava pridružili su se treneru Branku Ivankoviću na redovnoj konferenciji za novinare u Maksimirskoj 128, što će reći da je bilo - zanimljivije no inače...

Dinamo je sa 6:0 protiv Hrvatskog dragovoljca prošao u četvrtfinale Hrvatskog kupa, a tamo ne bi trebao imati težak zadatak protiv Zagore.

Trener Ivanković veseli se zanimljivom gostovanju: "Čestitam Zagori na senzacionalnom rezultatu i plasmanu u četvrtfinale Kupa Hrvatske. Želja da im dođe prvak Hrvatske im je ostvarena. Mi smo favoriti i razmišljamo samo o polufinalu. Sretan sam što će to biti sportski spektakl u Zagori gdje Dinamo ima puno navijača."

Ulaznice za Tottenham

Karte za Tottenham još nisu stigle, ali za njih 1.000 (cijena 33 funte) navijači se mogu predbilježiti u maksimirskom klubu i to s imenom, prezimenom te brojem putovnice.

Iako je pred Dinamom dvoboj s Interom u Zaprešiću, misli Modri već su usmjerene na gostovanje u Londonu. 4:4 Arsenala i Tottenhama potvrda su da Modrić i društvo izlaze iz krize, zna to i Profesor: "Izlaze iz krize i vrlo brzo će se posložiti i pokazati svoju pravu vrijednost. Uzeti bod Arsenalu, još na takav način, pravi je podvig."

Ivankovićev prvi suradnik, Marijan Vlak, u subotu će gledati Tottenham i Liverpool, dok će Kubla promatrati ogled CSKA i Spartaka.

Nakon duge pauze, protiv H. dragovoljca nastupio je Brazilac Etto: "Hvala Bogu, nakon dugo vremena sam spreman. Nakon 2 i pola mjeseca igrao sam 90 minuta i bilo je teško, no prošlo je bez bolova. Sada moram žestoko raditi kako bi se što prije vratio u formu, a to je najbolje kroz utakmice. Igramo dva puta tjedno i samo se kroz utakmice mogu vratiti u formu."

Ettu neće biti lako vratiti poziciju, Dejan Lovren dobro se snašao i iskoristio ukazanu priliku: To je dobro kako bi imali što više igrača za istu poziciju kako ne bi izgubili na kvaliteti. Lovren je mlad i ako će dobro raditi - pred njim je lijepa karijera."

Nada li se Etto nastupu protiv Intera? "Možda, ako me trener stavi. Ja se trudim kako bi dobio priliku, ali ako ne - čekat ću svoju priliku. Najgore je biti na tribinama. To je katastrofa tako gledati i ne moći pomoći suigračima."

Ivan Kelava također je ove sezone dobio više prigoda nego je očekivao: "Naravno da su misli lagano u Londonu, ali prvo je na redu Zaprešić gdje idemo po tri nova boda."

Vratar Modrih komentirao je i kikseve Tottenhamovog vratara Gomesa: "Gledao sam ga u PSV-u i odličan je golman koji je dogurao do brazilske reprezentacije. I Robinson je bio tamo pa mu nije baš išlo tako da možda nije stvar u golmanu."

Kako se osjeća nakon zdravstvenih tegoba? Više nemam problema, ali fizički me iscrpilo i trebat će mi vremena da se potpuno oporavim."

Je li očekivao da će toliko braniti ove sezone? "Nažalost, Butini se desilo puno pehova - povreda na povredu tako da bih više volio da sam dobio priliku na drugi način. Da mi je netko rekao da ću braniti skoro sve najznačajnije utakmice ove sezone - ne bih mu vjerovao. Ispunjava mi se san."

Kako komentira reakciju vodstva Rijeke nakon odgode nedjeljnog derbija? "Ostali smo bez 10 igrača i nije korektno jer da se to njima dogodilo - izašli bi im u susret. Stvarno mi nije jasno što im to treba i to je pomalo degutantno. Četiri godine smo prvaci i nisu nas pobjedili tako da mi nije jasno što im to treba."

Hoće li to Modrima poslužiti kao dodatni motiv kada na red dođe odgođena utakmica? "Sigurno da jesu i ovo nam je samo dodatni motiv i jedva čekamo utakmicu protiv njih."

Koga Etto vidi kao najvećeg konkurenta Dinamu? "Samo Dinamo. Ako mi budemo pravi, nema nam konkurencije."

Slično razmišlja i Kelava: "Primjer nam trebaju biti ove zadnje utakmice u kojima smo dali maksimum pa tako neće biti problema. Naime, probleme možemo samo sami sebe zadati."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!