Nogomet

U režiji "bijele" mladosti

Mihaela Bradovski • četvrtak, 30.10.2008.
U režiji "bijele" mladosti
Foto: Kristijan Komarica

Prvi put nakon ožujka 2004. godine nogometaši Zagreba upisali su pobjedu u Zaprešiću. Pobjeda na Interom, koja im je omogućila prolazak u četvrtinu finala Kupa, tim je veća što su velike uloge u njoj imali 18-godišnjaci, mladi reprezentativci Hrvatske, Besart Abdurahimi i Mateo Pavlović. A slavlje je “bijelima” stiglo kao naručeno nakon nedjeljnog podbačaja protiv Varteksa. U Ulici pjesnika ponovno stanuje optimizam...

Iako je prvo poluvrijeme susreta u predgrađu ostavljalo više razloga za zabrinutost nego optimizam, Pjesnici su u konačnici slavili prilično uvjerljivim rezultatom. Realizatorska kriza, tradicionalno teško gostovanje i veliki ulog koji je susret imao, nagovještavali su težak posao za “bijele”. Svu težinu susreta osjetila je gostujuća momčad u prvom dijelu kada su u nekoliko navrata vrlo opasno živjeli. Činilo se tada da pogodak “žutih” visi u zraku, no vratar Škorić i sreća učinili su svoje.

Nastavak susreta ponudio je potpuno drugu priču. Pjesnici su na krilima dva krilna igrača, Abdurahimija i Pejića, stigli do vrlo vrijednog vodstva, kojeg je na samom kraju susreta, drugim pogotkom svoje momčadi, potvrdio stoper Pavlović. Upravo su donedavni juniori Zagreba najveći dobitak susreta. Mateo Pavlović seniorski je debi u službenoj utakmici okrunio pogotkom te vrlo sigurnom igrom u zadnjoj liniji, dok je najavljeni veliki talent Kranjčevićeve, Besart Abdurahimi, osim asistencije Pejiću pljesak zaslužio mnogobrojnim brzim, direktnim i opasnim prodorima po desnoj strani.

ZAGREBOVA BUDUĆNOST

Mateo Pavlović
18 godina, branič, 21 minuta, pogodak, žuti karton

Besart Abdurahimi
18 godina, vezni, 75 minuta

Igor Jugović
19 godina, vezni, 196 minuta, žuti karton

Marin Oršulić
21 godina, vezni, 544 minute, autogol, četiri žuta kartona

I njihov suigrač iz juniorskog sastava, Igor Jugović, pomogao je u postavljanju konačnog rezultata. Jugović je izveo udarac iz kuta nakon kojeg je postignut drugi pogodak. Osim vratara Škorića i spomenutog trojica, Pejić - Abdurahimi - Pavlović, visoku je ocjenu zaslužio i veznjak Marin Oršulić, dok je i kapetan “bijelih” Mario Brkljača odigrao na višoj razini u odnosu na nekoliko proteklih susreta. Ipak, poprilično neuvjerljivo izdanje bijele obrane u prvoj polovici susreta, te činjenica kako napadači i treći susret za redom nisu postigli pogodak, ostaju problemi momčadi Zagreba.

U sjeni HNL-a i Kupa, juniori i kadeti nastavljaju natjecanje u Ligi 18. Osim susreta 13. kola, juniori Zagreba odigrali su i zaostali susret 7. kola s vršnjacima iz Maksimira. U utakmici bez pobjednika (1:1) najboljim se pokazao Domagoj Francetić, strijelac vodećeg pogotka. “Bijeli” su pobjedu ispustili u zadnjim sekundama utakmice. Sve dobro učinjeno, mladi su Pjesnici uspjeli pokvariti u domaćem susretu s Kustošijom. Porazom 2:1 (strijelac Medić) zasjeli su tako na vrlo razočaravajuću 15. poziciju.

13. kolo bilo je ipak sretno za kadete Zagreba. Minimalnim su rezultatom (1:0) svladali momčad Kustošije. Pogodak odluke postigao je igrač utakmice, Tomislav Čorić. Kadetska momčad “bijelih” nalazi se na 12. mjestu. U 14. kolu i juniorska i kadetska selekcija gostuju kod Hajduka, no prije toga ih očekuju zaostali susreti 8. kola, koji su na rasporedu danas u Zaprešiću.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!