Nogomet

"Neugodna haklerska ekipa"

Vedran Attias • subota, 01.11.2008.
"Neugodna haklerska ekipa"
Foto: Davor Sajko

Prije velikog ispita koji čeka Modre sljedeći četvrtak na White Hart Laneu, Dinamo čeka Inter iz Zaprešića. Inter igra ofenzivan nogomet i utakmice ovih suparnika obično budu vrlo dobre i pune prilika...

Trener Dinama Branko Ivanković očekuje Inter koji se, tradicionalno, neće braniti protiv Dinama: "Inter je momčad koja je, uz nas, najefikasnija momčad lige. Napad i vezni red su im najkvalitetniji dio momčadi."

Žuti iz Zaprešića jed(i)na su momčad koja se protiv Dinama odluči nadigravati: "Ako se vratimo u povijest, dosta su nam puta znali zagorčati život i biti fatalni za nas. Uostalom, u startu prvenstva dobro su igrali protiv nas. Mogu reći kako su prava "haklerska" ekipa." Podsjetimo, Dinamo je početkom kolovoza u Maksimiru slavio 3:1, no bila je to vrlo izjednačena utakmica koja je vrlo lako mogla i drugačije završiti.

Što se tiče kadra za utakmicu u nedjelju, nema Tomislava Butine koji je počeo lagano trenirati, Mathiasa Chage koji se oporavlja od ozljede i trenira po posebnom programu, kapetana Igora Bišćana koji ima tri žuta kartona još od Šibenika i Guillermo Suareza koji je na treningu osjetio bol u mišiću.

Stranci da, ali ne pod "muss"

Sportski direktor se vratio iz turneje po južnoj Americi. Pitali smo trenera, ima li tamo što za Dinamo? : "Stranci su opcija, ali nisu prioritet. Prioritet je orijentacija na unutarnje rezerve jer je tržište skupo, skučeno i nama nedostupno. Prošli smo Kup, prvi smo u prvenstvu i u Europi imamo komfornu situaciju tako da mogu reći da dobro balansiramo igrače koje imamo na raspologanju."

S druge strane, nakon dugo vremena za prvenstvenu utakmicu konkurira Etto. Brazilac je u Kupu u Sigetu dobro odradio svih 90 minuta: "Njega ćemo lagano pokušati osposobiti za finiš sezone kako bi pomogao momčadi."

Je li netko na utakmici u Sigetu iznenadio treneru Dinama? Jesu li se neki igrači uspjeli nametnuti?: "Nije me iznenadila ozbiljnost i profesionalnost što uvijek tražim od svojih igrača. Želio sam vidjeti Suareza, Hrgovića na veznom, Tomića nakon dugo vremena, no nema nekih iznenađenje."

Karte u prodaji od ponedjeljka

Karte za utakmicu drugog kola skupine Kupa Uefa između Tottenhama i Dinama koja je na programu u četvrtak prodaju se od ponedjeljka. Glasnogovornik Ado Kožul nas je obavijestio kako je 80 posto karata, od ukupnih 1.000, već rezervirano, a mogu se kupiti po cijeni od 33 funte u klubu u ponedjeljak od 12-17, a u utorak od 9-17 sati. Naravno, uz predočenje putovnice.

Pobjeda bi u Zaprešiću bila odlična za održavanje sjajne atmosfere prije Tottenhama: "Imamo pozitivno raspoloženje, ali smo svjesni želje domaćina i toga da tamo igra puno naših igrača koji se sportski žele dokazati kako su trebali duže ostati tu i jasno je kako će napraviti sve da nam poremete planove. Rezultat nam je važan zbog svega - atmosfere, bodova i dobrog raspoloženja."

Trener Ivanković uvijek naglašava kako je najbitnija utakmica - ona sljedeća: "Uzeli su bod Šibeniku na teškom terenu, trebali su dobiti Hajduk u gostima, a gledao sam ih protiv Zagreba gdje je trebalo biti najmanje 3:0 do poluvremena jer su gađali stative i lopta se "šetala" po crti. U svakom slučaju, bez obzira na Tottenham, najvažnije je ono u nedjelju u Zaprešiću."

Jesu li se igrači potpuno oporavili od viroze koja ih je pogodila prošli tjedan: "Dozirali smo minutažu u Sigetu. Vidjet ćemo stanje na utakmici, no to je individualno, ali činjenica je kako su zadnja dva dana bili dosta iscrpljeni na treningu. Objektivno, svi su zdravi, a kod nekih je ostavilo više - kod nekih manje traga."

Naravno, teško je ne komentirati napade iz HNK Rijeke ili sumnje predsjednike Udruge prvoligaša Igora Štimca: "Meni je žao, jer sam legalista po prirodi, što nismo igrali sa sedam ili osam igrača zbog regularnosti prvenstva", rekao je trener Ivanković i nastavio: "Nisam nikada bio u takvoj situaciji niti s jedne niti s druge strane, no ne znam zbog čega se tu radi problem. Rekao sam, ako je netko u problemima onda smo to mi. Pa ne mislite valjda da smo dotuda dogurali jer na takav način nešto radimo? Prije svega, ova sumnja u liječničku struku, svetu struku, zbog neka tri boda koja nisu i neće biti bitna - zaista mi nije jasna."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!