Košarka

Anzuloviću tijesna pobjeda

Branimir Korać • nedjelja, 02.11.2008.
Anzuloviću tijesna pobjeda
Foto: Davor Sajko

U jednom od dva najzanimljivija susreta šestog kola belgijskog prvenstva Charleroi je na svom parketu bio bolji od Monsa 63:60...

Belgijci su ovog vikenda na rasporedu imali šesto kolo, a susret koji je pobudio najviše pozornosti bio je onaj između Liegea i Oostendea. Obje momčadi krenule su u sezonu ispod očekivanja, a nakon međusobnog dvoboja, zadovoljniji mogu biti u Liegeu obzirom da su slavili 82:63 i ostavili Oostende i dalje na dnu ljestvice bez pobjede. Christopher Hill s 23 poena predvodio je Liege dok je u gostujućem sastavu najbolji bio Jimmy Baxter s 19 poena.

Potpuno drugačijeg raspoloženja su u Charleroiju. Anzulovićeva momčad jedina je stopostotna momčad dosadašnjeg dijela sezone, a u ovom kolu svladali su Mons s tijesnih 63:60. Jerry Johnson s 18 poena bio je prvo ime kod pobjednika. Jure Lalić igrao je 15 minuta i ubacio jedan poen (0/3) uz tri skoka, a Pankracije Barać za 14 minuta ostao je bez poena uz jednu asistenciju i promašen šut za tricu.

Pepinster je poražen na gostovanju kod Leuvena 87:70. Lagana pobjeda za domaćina došla je na krilima DeMarija Andersona (18 poena) i Wima Vuchelena (12 poena i 10 skokova). Kod gostiju Maxime de Zeeuw ubacio je 16 poena, a Vladimir Anzulović nije ulazio u igru.

Belgijsko prvenstvo, šesto kolo:
Liege - Oostende 82:63, Charleroi - Mons Hainaut 63:60, Aalstar - Antwerp 93:78, Leuven - Verviers Pepinster 87:70.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!