Nogomet

PAO na krilima Galinovića

Maja Giljanović • nedjelja, 02.11.2008.
PAO na krilima Galinovića
Foto: Sandro Donda

Panathinaikos naših Marija Galinovića i Ante Rukavine izborio je supervrijedan gostujući trijumf protiv Panioniosa...

19-erostruki prvak (zadnji put 2004.), Panathinaikos se trima utakmicama u nizu bez pobjede - remiji protiv Werdera u Ligi prvaka te Iraklisa u ligi odnosno šokantan poraz usred Atene od Ergotelisa - našao pod jakim pritiskom jer Olympiakos mu je nakon samo sedam kola bježao velikih pet bodova.

Henk Ten Cate je za gostovanje kod dojučer poziciju više (7.) plasiranog Panioniosa ispremiješao sastav - prvu zvijezdu, kapetana Dimitriosa Salpigidisa ostavio je na klupi, a u vatru primjerice ubacio tinejdžera Sotirisa Ninisa te promijenio još čak sedmoricu iz startne 11-orice koja se sredinom tjedna "obrukala" na Spirosu Louisu.

Srećom za Nizozemca da je među vratnice vratio i našeg Marija Galinovića. Nekadašnji vratar Osijeka i Kamen Ingrada nije branio protiv Ergotelisa, a nakon predstave 31-godišnjaka protiv Panioniosa Alexandros Tzorvas koji ga je mijenjao neće se tako skoro ponovno domoći jedinice.

Galinović je PAO spašavao i u 7. (Choutas) i u 11. (Estoyanoff) i u 20. minuti (Alvaro Recoba) da bi sjajne obrane svog vratara suigrači mu kapitalizirali povevši u 22. minuti golom Gabriela.

Ganac Kumordzi napokon je u 64. probio Galinovića, ali čak i usprkos igraču manje - isključen je Moon u 65. minuti - gosti su zabili još jednom (Goumas je u 84. svladao Vukovarca Darija Krešića) i u Atenu odnijeli neprocjenjiva tri boda.

Nekadašnji hajdukovac, Šibenčanin Rukavina nije ulazio u igru baš kao ni Vinkovčanin Tomislav Vranjić (Cibalia, Varteks, Dinamo, Inter) u remiju Arisa i njegove Larisse.

Olympiakos kasnije danas dočekuje Ergotelis Marija Budimira, Asteras Darija Cesarca gostuje protiv AEK-a, OFI-ju Zdravka Popovića stiže Xanthi, a Panthrakikosu Zlatka Runje Thrasyvoulos.

Grčka, 8. kolo:
Levadiakos - Panserraikos 0:0, Aris - Larissa 0:0, Panionios - Panathinaikos 1:2

Tablica:
1.Olympiakos 7 5 1 1 +9 16
2.PAOK 7 4 3 0 +6 15
3.Xanthi 7 4 2 1 +3 14
4.Panathinaikos 8 4 2 2 +5 14
5.Ergotelis 7 3 3 1 +2 12
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!