Nogomet

Das pobjeda

Tomislav Pacak, Vedran Attias • utorak, 04.11.2008.
Das pobjeda
Foto: Tomislav Pacak

Iako je konferencija za novinare bila u znaku potpisivanja sponzorskog ugovora Dinama i Volkswagena, trener Modrih "odradio" je i onaj sportski dio te najavio utakmicu u četvrtak...

Trener Branko Ivanković svjestan je kako je pred Modrima velika utakmica: "Čeka nas krasna utakmica u četvrtak", rekao je Modri strateg i nastavio: "Utakmica koja je jedna od najvažnijih u zadnje vrijeme za naš klub."

Dinamo je natjecanje u skupini Kupa Uefa otvorio domaćom pobjedom protiv NEC-a i u sjajnoj je poziciji: "Imamo tri boda i možemo strašno puno dobiti u slučaju dobrog rezultata." "Dobar rezultat" je: "Poraz nas ne bi zadovoljio, a sve ostalo bio bi pun pogodak."

Predstavljena Dinamova pojačanja

Iako je navijačima Dinama u prvom planu jasno utakmica s Tottenhamom, današnje druženje s novinarima prošlo je u znaku potpisivanja sponzorskog ugovora Dinama i Volswagena. Direktor Vrbanović izjavio je prigodom potpisa kako se Dinamo i VW mogu usporediti jer godinama postižu vrhunske rezultate, pa je logično da se takva dva brenda udruže. Direktor marke VW-a Ivo Ivančević je također iskazao zadovoljstvo ugovorom: "Neke stvari se mijenjaju, ali neke stvari ostaju stalne kao što su Dinamo i Volkswagen. Osim stručnog stožera, na potpisivanju ugovora bili su svi igrači Dinama, a presicu je moderirao Tarik Filipović.

Volkswagen će biti sponzor Dinama (barem) iduće dvije sezone, a klupski vozni park bogatiji je za modele Eos, Touran, Passat, Passat CC, Golf Variant, Polo, Caddy Life te Caravelle.

Među kandidatima za sastav i dalje nema Butine, Chaga i Suareza. S druge strane, u momčad se vraća Bišćan koji bi trebao unijeti sigurnost u Modru obranu. Mikić je imao lakših problema, no vjerojatno će biti spreman za utakmicu: "Dvojbe oko sastava nemam. Mikić nije dvojba ako je spreman."

Sportski direktor Zoran Mamić kratko je samo poručio kako se nada korektnom ponašanju navijača: "Pred nama je vrlo važna utakmica u Londonu. Ja bih molio navijače da nas fer i korektno bodre kao što su pokazali da mogu i znaju te da svi zajedno pokušamo napraviti podvig."

Trener Ivanković naglasio je kako se u Dinamu ciljevi stalno pomiču: "Ciljeve smo već premašili, a sve ostalo je plus. Unatoč tome, sami sebi stavljamo pozitivan pritisak. Utakmica je značajna za sve nas i vjerujem da su igrači svjesni toga."

Modri su gledali Tottenham: "Gledali smo u utakmicama protiv Boltona, Arsenala i Liverpoola. Igrači su gledali te utakmice kako bi se upoznali s igrom Tottenhama. Igračima je jasno kako Dinamo u ovoj utakmici - samo može dobiti."

Jesu li Modri vidjeli neke slabosti u igri engleske momčadi?: "Nije korektno govoriti o slabostima, no jasno je kako ih svaka momčad ima. Pokazali su karakter i vratili se u utakmicama protiv Arsenala i Liverpoola te tako pokazali karakteristike prave momčadi."

Kad je riječ o najboljem igraču Tottenhama - dvojbe nema: "Najbolji igrač je sigurno Luka Modrić i to priznaju svi. On će sigurno biti najveća opasnost za nas jer ga nije lako čuvati."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!