Nogomet

Guardiola kažnjen

Zoran Zdelar • utorak, 04.11.2008.
Guardiola kažnjen
Foto: EPA

Barcelona je poprilično podcijenila svog današnjeg protivnika nakon što su ih prije dva tjedna u potpunosti nadigrali, a ovog se puta na svom stadionu moraju zadovoljiti tek bodom. Sporting je uspio s 1:0 svladati Šahtar...

Guardiola jedno priča, drugo radi

Josep Guardiola dan prije utakmice upozoravao je navijače svoje Barcelone kako se vrlo lako može dogoditi da njegova momčad posrne baš iz razloga jer su već svi unaprijed upisali osvajanje nova tri boda protiv Basela kojeg su prije dva tjedna u potpunosti nadigrali. Upravo to se i dogodilo, a čini se da je i sam trener Barcelone značajno doprinio velikom uspjehu švicarskog kluba na Nou Campu.

Da se u Ligi prvaka uvijek mora igrati s najsnažnijom mogućom postavom naučili su već mnogi treneri, a sad se tom danas već ovećem društvu pridružio upravo i Guardiola koji je odlučio odmarati neke svoje zvijezde. Lionel Messi je tako ostao na klupi, baš kao i Xavi, Eto'o...

Barcelona se tijekom prvog dijela utakmice nije previše mučila u stvaranju izglednih prilika, ali zato su nizali isključivo promašaje u tom razdoblju, a ne pogotke čemu se nadao veći dio navijača na Nou Campu. Već u 5. minuti Iniesta je sjajno proigrao Henryja, koji se ipak nije najbolje snašao te je pucao iznimno loše, a 15-ak minuta kasnije opasno prijeti i Basel preko Strellera.

U prvih 45 minuta igre francuski reprezentativac Henry uspio je promašiti iz još dvije sjajne prilike, a loš dojam zaokružio je u 40. minuti kada je napravio teži prekršaj na Carlitosu, no nije dobio čak ni žuti karton.

U nastavku utakmice Guardiola je shvatio da će morati u igru uvesti i svoju trenutno najveću zvijezdu. I uvođenjem Messija i Xavija u 60. minuti u potpunosti je pogodio te je Barca povela već tri minute kasnije. Fantastični Argentinac dobrom suradnjom s Henryjem jednostavnom, a opet iznimno lijepom, akcijom uspio je dovesti momčad u vodstvo.

Nakon što je Barcelona u 81. minuti zatresla okvir gola stigla je kazna za promašaj. U 82. minuti Carlitos je proigrao Derdiyoka koji uspijeva pronaći put do bližeg gornjeg kuta Valdesova gola za osvajanje velikog boda.

Derlei ušao i riješio utakmicu

Sporting je uspio osvojiti tri boda u dvoboju s ukrajinskim Šahtarom, u čijoj je prvoj postavi i ovog puta očekivano bio hrvatski reprezentativac Darijo Srna odigrao svih 90 minuta. Srna je tri puta pokušao ugroziti vrata Rui Patricija, no jednom je bio neprecizan, a preostala dva puta su mu protivnički braniči ipak uspjeli blokirati udarac.

Obje momčadi nisu imali previše problema sa stvaranjem prilika, svaka ih je strana stvorila otprilike 15, no preciznosti nije bilo ni u tragovima te je najveći dio njih odlazio pored ili iznad gola.

Portugalci su ipak slavili nakon što je u 73. minuti Derlei, koji je ušao u nastavku, bio precizan prilikom svog prvog i jedinog udarca prema golu Šahtara. Izmailov je s desne strane centrirao loptu za svog suigrača koji je na terenu bio tek četiri minute i to se pokazalo potezom utakmice, a rezultatom 1:0 susret je i završen.

Liga prvaka - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Sporting1:0Šahtar
Barcelona1:1Basel
1Barcelona 618:8+1013
2Sporting 68:8012
3Šahtar 611:7+49
4Basel 62:16-141

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!